Hvem er da ikke tæskevild med paneret kylling-stykker. Det smager jo over skønt.
Prøv at panere kyllingekødet med nachos! Say that again!
Ja, nachos. Sprøde og salte chips. Det fungerer godt. Om du bruger nachos med salt eller cheese smag gør ikke noget – og fåes de med andre smage er jeg sikker på at det også hitter. Stort. Jeg marinerer altid kyllingekødet i kærnemælk inden, det giver det bedste – og ikke mindst møreste resultat. Men har du ikke tiden til det og ønsker sprøde nachos med kylling, kan du undlade og stadig få et lækkert resultat.
Jeg er ikke altid så velforberedt og i super god tid, når der skal laves mad, så jeg har selvfølgelig prøvet det af også. Husk krydderierne, uanset om du marinerer i kort tid, lang tid eller slet ikke. De krydrede sager gør en verden til forskel.
Kylling med nachos panering
Doritos kylling
Doritos er det ultimative nachos mærke, som i hvertfald har været god til at markedsføre sig. Mine unger foretrækker til hver en tid det mærke, som kan købes i de fleste butikker. Personligt betyder det ikke noget for hverken mig eller opskriften, hvilke mærke du bruger. Bare kom i gang. Nu. det bringer lykke på middagsbordet. Tro mig det gør.
Paneret kylling med nachos
Ingredienser
- 3 dl. kærnemælk
- 400 gram kyllingebryst eller inderfilet
- 5 dl. knuste nachos(ost, paprika eller saltet smag)
- 2 dl. hvedemel
- 2 stk. æg(pisket)
- 3 spsk. paprika
- 2 spsk. barbecuepulver
- 2 tsk. tørret chili(kan undlades)
- 2 tsk. løg eller hvidløgspulver
- salt og peber
- olie til stegning - evt. fritureolie hvis du frituresteger i gryde
Fremgangsmåde
- Skær kylling i mindre stykker, hvis du bruger brystfilet og er det inderfilet bruges de som de er.
- Kom kærnemælk i en skål og pisk halvdelen af barbecuekrydderi og paprika og chili heri. Krydr med 2 tsk. salt og lidt peber. Vend kyllingestykkerne i væden og mariner kødet i alt fra en halv time og i op til 8 timer.
- Kom nachos i en pose og knus dem groft. Kom mel i en tallerken og vend med resterende paprika, barbecuepulver og tørret løg eller hvidløgspulver. Kom pisket æg i en anden, og knuste nachos i en tredje.
- Tag kylling op af skålen og lad dem dryppe let af, der må gerne være rester af kærnemælk på. Rul først i mel, dernæst pisk æg og til sidst vend med knuste nachos. Det letteste er at trykke kyllingestykket let ned i nachosskålen, så det sidder fast.
- I frituregryde:Friituresteges kødet kommer det i en gryde med varm fritureolie - eller raps eller majsolie. Her steges de gyldne på mellemvarme til de er gennemstegte og gyldne. Drys de færdige stykker med flagesalt og ekstra peber.
- I ovn:Ovnsteges kødet kommes det på en bageplade med bagepapir. Olie fordeles på hvert stykke - vær gavmild med olie, det gør en verden til forskel. Ovnsteges på 210 grader(almindelig ovn) i ca. 20- 25 min. til de er gyldne og sprøde.Drys de færdige stykker med flagesalt og ekstra peber.
Nachos med kylling
Nachos med kylling er et kongemiks og de minder jo i grunden om kyllingenuggets – “børnefavoritten-rette” over dem alle – det bliver denne her nachos med kylling så også.
Og må jeg lige slå fast, at det altid har irriteret mig noget så eftertrykkeligt, at børn altid bliver tilbudt kyllingenuggets med pommes, uanset hvilken restaurant man besøger. De gode som de knap så gode. De her halv kunstige kyllingenuggets har sjældent set skyggen af et reelt stykke kød. Det har de hjemmelavede kylling med nachos panering så. Der er en verden til forskel. Så det sagt. Servér dem for dig selv, servér dem for dit barn, servér dem for din nabo. Bare servér dem 🙂
Du vil måske være interesseret i en af disse:
kyllingenuggets (til ovn og pande), Barbecue Kyllingeburger – sprød og saftig
Nyt fra Benedictesmad
0 kommentarer