Kyllinge sticks med teriyaki sauce

Børnenes Maddag, Hverdagsmad til store og små

Kyllinge sticks er hittet for tiden. Sådan bliver det, når vi når frem til en opskrift herhjemme, som vi synes spiller max og kan sammenlignes med retter vi normalt ville spise “i byen”.

Herhjemme er vi alle ret begejstrede for at tage på sticks and sushi. I hvertfald  er 4/6 del af familien helt med på den. De to mindste har endnu ikke helt forstået sushi- konceptet. Det har vi andre.

Det vi dog  alle- alle 6/6 dele er helt enige om,  er at kylling sticks det holder. De ultra lækre kyllingespyd, toppet med teriyaki. Noget lig det kan man få på sticks and sushi og det kan man nu også få herhjemme i huset.

Farsen er lavet af hakket kylling, som fyldes med gode asiatiske smagsgivere som pankorasp, soya og ingefær. At de yderligere er super nemme at lave er da bare en bonus. Farsen røres sammen og bages så i ovnen eller alternativt på panden, hvis du synes. Sørg for at have træspyd til de her kylling sticks. Det er ligesom dem der gør hele forskellen 🙂

Kyllinge sticks

De her kyllinge sticks minder henaf dem fra Sticks and sushi og er et top hit herhjemme med teriyaki sauce .
Print opskrift Pin opskrift
45 minutter
Antal: 4

Ingredienser

 • 450 gram hakket kyllingekød
 • 1 dl pandekorasp
 • 2 spsk. olie(smagsneutral)
 • 4 stk. æggeblommer
 • 1,5 tsk. soyasauce
 • 1 stk. forårsløg(finthakket)
 • 2 fed. hvidløg(fintrevet)
 • 1 spsk. friskrevet ingefær

Fremgangsmåde

 • Sæt ovnen på 180 grader. Bland alle ingredienser sammen og form ca. 22 små kødboller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
 • Kom i ovnen i ca. 20 minutter til kødet er gennemstegt, men ikke har fået for meget. Du kan også vælge at stege kødbollerne i lidt olie på en pande på mellevarme. Vend undervejs.
 • Kom de færdige kødboller på træspyd og servér enten med sød chilisauce eller teriyaki sauce. Krydr med salt og peber ved servering.

De her kylling sticks bør helt bestemt serveres med enten teriyaki sauce, som sagtens laves selv. Se min grundopskrift på teriyaki sauce lige her:  Teriyaki sauce

Vild med asiatisk mad? Jeg elsker det krydrede og lette køkken, som gerne er let spicy og fyldt med grøntsager og søde og stærke sauce. Nederst på siden linker jeg til bare nogle af mine yndlings opskrifter. Be´mig ikke om at vælge. Det kan jeg ikke! Det bedste er at børnene alle sammen er ved at være med på, at maden godt på være godt krydret. Jeg nyder at børnenes smagsløg stille og roligt bliver lidt mere til lidt  andet mad end pasta, ketchup og gnavegrønt!

Kyllinge sticks

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest