Det er så meget den her spicy teriyaki sauce der gør hele forskellen. Laver du mad med et asiatisk twist, og ønsker en krydret sauce til kylling, laks, okse, sushi eller hvilke slags kød du laver, skal du prøve den her teriyaki sauce.
Du rører ingredienserne sammen i en gryde og lader det simre ganske kort. Maizena tilsættes så det tykner. Herefter skal det ikke koge længere og blot tages af varmen. Herefter har du en glace lignende teriyaki sauce, der bringer mine tanker hen på den sauce der følger med kyllingesticks på sticks and sushi. Se det er noget vi kan lide herhjemme. Altså som i virkelig godt lide!
Har du nogle letdampede eller lynstegte grøntsager, som gulerødder, broccoli eller peberfrugter kan du fuldende smagen med at toppe af med streger af teriyaki sovs. Det jo guf!

Teriyaki sauce
Ingredienser
- 4 spsk. soyasauce
- 4 spsk. brun farin
- 1 tsk. revet tørret ingefær(eller friskrevet)
- 1,5 tsk. tørret hvidløgspulver
- 2 spsk. honning
- 1 spsk. maizena mel
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op på mellemvarme. Bring det i kog og tilsæt nu maizenamel. Pisk løbende til det tykner og tag af varmen.
- Kom over stegt kylling eller nudelretter. Der er egenlig ingen begrænsninger for det smager altså super super godt og tilfører asiatisk umami smag til alt fra kød, fisk, sushi og grøntsager.
Teriyaki sovs
Andre asiatiske dressinger og dip
Pssst, hvis du er vild med teriyaki sovs og andre asiatisk inspireret retter kunne de her saucer være noget:
Sataysauce, Skøn chilimayo dip
De sociale medier
Følg endelig med op min Instagram profil, hvor jeg deler mine nyeste opskrifter og glimt fra mit hverdagsliv. Du er også velkommen til at tilmelde dig her på siden, så du modtager gratis mails, når der er nye opskrifter herinde😊
Hej Benedicte,
Hvilken type honning og ingefær bruger du? 🙂
Hejsa,
Tørret ingefær kommer i poser ala de små blå pakker “Santa Maria”- du ved poser man også bruger til klassiske julekager og kan købes i Kvickly mfl.
Honning er alm. let fast blomsterhonning i plasticbøtter.
Og godt du spørger i øvrigt 😊
Hilsen Benedicte
Teriyaki sauce holder sig fint en måneds tid i et glas i køleskabet.
Hej Benedicte
Så tilfældig din opskrift, som jeg tror jeg vil prøve.
Når man er på Sushi restaurant, får man tit en “Teriaki sauce”. Den er sødere og tykkere end den Teriaki man kan købe.
Er det denne du har lavet, eller har du et fif til denne sauce?
hejsa, ja det er faktisk den sauce, som man typisk får på restauranter, som er tykkere. Den her indeholder også farin, som jo giver sødmen, som du efterspørger. Prøv det evt. af. Den er nem at lave:)
Hilsen Benedicte
Hvor længe kan det holde sig?
Jeg synes den skal spises, når den er frisklavet. Har ikke prøvet at komme den på køl 🙂