Teriyaki sauce

Alt det andet

Det er så meget den her spicy teriyaki sauce der gør hele forskellen. Laver du mad med et asiatisk twist, og ønsker en krydret sauce til kylling, laks, okse, sushi eller hvilke slags kød du laver, skal du prøve den her teriyaki sauce.

Du rører ingredienserne sammen i en gryde og lader det simre ganske kort. Maizena tilsættes  så det tykner. Herefter skal det ikke koge længere og blot tages af varmen.  Herefter har  du en  glace lignende teriyaki sauce, der bringer mine tanker hen på den sauce der følger med kyllingesticks på sticks and sushi. Se det er noget vi kan lide herhjemme. Altså som i virkelig godt lide!

Har du nogle letdampede eller lynstegte grøntsager, som gulerødder, broccoli eller peberfrugter kan du fuldende smagen med at toppe af med streger af teriyaki sovs. Det jo guf!

Teriyaki sauce

Teriyaki sovs, til at spise med kylling, okse, laks, gørntsager eller sushi.
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 4 spsk. soyasauce
  • 4 spsk. brun farin
  • 1 tsk. revet tørret ingefær(eller friskrevet)
  • 1,5 tsk. tørret hvidløgspulver
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. maizena mel

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op på mellemvarme. Bring det i kog og tilsæt nu maizenamel. Pisk løbende til det tykner og tag af varmen.
  • Kom over stegt kylling eller nudelretter. Der er egenlig ingen begrænsninger for det smager altså super super godt og tilfører asiatisk umami smag til alt fra kød, fisk, sushi og grøntsager.

Teriyaki sovs

Teriyaki sauce

Andre asiatiske dressinger og dip

Pssst, hvis du er vild med teriyaki sovs og andre asiatisk inspireret retter kunne de her saucer være noget:

SataysauceSkøn chilimayo dip

De sociale medier

Følg endelig med op min Instagram profil, hvor jeg deler mine nyeste opskrifter og glimt fra mit hverdagsliv. Du er også velkommen til at tilmelde dig her på siden, så du modtager  gratis mails, når der er nye opskrifter herinde😊

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

7 Kommentarer

  1. Sara

    Hej Benedicte,

    Hvilken type honning og ingefær bruger du? 🙂

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa,
      Tørret ingefær kommer i poser ala de små blå pakker “Santa Maria”- du ved poser man også bruger til klassiske julekager og kan købes i Kvickly mfl.
      Honning er alm. let fast blomsterhonning i plasticbøtter.
      Og godt du spørger i øvrigt 😊
      Hilsen Benedicte

      Svar
  2. Kenneth Gyvelgaard

    Teriyaki sauce holder sig fint en måneds tid i et glas i køleskabet.

    Svar
  3. Michael Bæk Simonsen

    Hej Benedicte
    Så tilfældig din opskrift, som jeg tror jeg vil prøve.
    Når man er på Sushi restaurant, får man tit en “Teriaki sauce”. Den er sødere og tykkere end den Teriaki man kan købe.
    Er det denne du har lavet, eller har du et fif til denne sauce?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa, ja det er faktisk den sauce, som man typisk får på restauranter, som er tykkere. Den her indeholder også farin, som jo giver sødmen, som du efterspørger. Prøv det evt. af. Den er nem at lave:)
      Hilsen Benedicte

      Svar
  4. Hvor længe kan det holde sig?

    Hvor længe kan det holde sig?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Jeg synes den skal spises, når den er frisklavet. Har ikke prøvet at komme den på køl 🙂

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest