Kyllingelår i rømertopf, serveret med ris og pandestegte grøntsager. Ikke mindre et det nemmeste måltid mad til travle dage!
Og det er lige præcis hvad det er for tiden. Altså dejlige dage vel at mærke. Bare også lige dage med forældremøder mandag, tirsdag, onsdag… Og sådan er det med mange børn og tro mig. Undvære noget af det ville jeg ikke. Men gøre det nemt for mig selv?Se det vil jeg gerne. Det er her det her måltid kommer ind i billedet. Kyllingelår i rømertopf. Eller stegeso, som det også hedder.
Du kan selvfølgelig godt tilberede lækre kyllingelår uden en rømertopf. Har du f.eks. en støbejernsgryde, som kan tåle at komme i ovnen er det også fin. Blot en beholder med låg på, så fugtigheden bliver i kyllingen.
Sagen med de her kyllingelår er, at jeg krydrer dem let og herefter kommer i rømertopfen i gerne flere timer på lav temperatur. Det får du det møreste kylling ud af. Jeg satte kyllingen i ovnen kl 14.30 på 100 grader i 3 timer. Så skruede jeg op på 200 grader og gav kyllingen en halv times tid. Du kan også tage lågen af det sidste stykke, for et sprødt skind.
Til de her kyllingelår i rømertopf kogte jeg ris, kom en grøntsagsblanding på panden, med lidt frosne edamamebønner(fra https://netto.dk) i et par minutter og kom lidt gnavegrønt på bordet. Det var nemt. Og lækkert.
Kyllingelår i rømertopf
Møre kyllingelår i rømertopf med ris og pandegrønt
Ingredienser
- 4 stk. kyllingelår(enten ferske eller frost)
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. spidskommen
Fremgangsmåde
- Kom vand i din rømertopf inden du tilbereder maden i den(en rømertopf skal altid stå lidt i blød i vand inden brug)
- Hæld vandet fra og kom kyllingelår i rømertopf. Drys med krydderier.
- Sæt ovnen på 100 grader. Sæt låg gryden og sæt i ovnen i 3 timer.
- Skru op for varmen på 200 i ca. 30 min.
- Tag eventuelt låget af for en sprød skind i ca. 15 min på 200 grader.
Rømertopf kylling
Retter med kylling:
Altid et hit er kylling. Simpelthen. Uanset om det laves helt enkelt eller om den kommer i en cremet sauce. Vi elsker kylling herhjemme og her kan du se bare nogle af favoritretterne herhjemme:
Denne her er så lækker(og så er den absolut et af mine mest læste opskrifter her på siden)
Kylling i cremet sauce med pikantost og bacon
Og denne her ret, hvor kyllingen er rullet med asparges og pesto. Se det er en skøn kombination:
Saftig kyllingebryst med ost, pesto og asparges
Rømertopf i blød
Det er jo sådan med en rømertopf i ler, at du gerne skal have tid til lige at stille den i blød i minimum 1 time inden den skal fyldes med ingredienserne og i ovnen. Det mætter porrerne i leret og hjælper til at lugt og smagsstoffer ikke trækker ind.
Kh, B
0 kommentarer