soya-og honningmarineret kyllingespyd

Kyllingespyd marineret i soya og honning er super godt. Så er du både vild med kylling og  asiatisk inspireret  mad, kunne det her kyllingespyd givetvis være et hit!

Lad gerne marinaden ligge i kyllingen i op til flere timer før. Så får du det allerbedste resultat, hvor smagene trækker ind i kødet og samtidig gør kyllingekødet ekstra mørt.

Soyasauce har nærmest en magisk virkning med kylling- ja med mange slags madvarer.

Umami er, sammen med surt, sødt, salt og bittert – en af de fem grundsmage, som menneskets smagssans kan registrere. Soya er med til at at fremhæve krydderierne og smagene i  maden. Soyasauce er også ret salt og derfor er der ikke tilsat salt i marinaden. Det kan du tilføre bagefter.

Du kan stege kylligespyddene i ovnen eller på en pande. Uanset om du steger i ovnen eller på en stegepanden kan du tilføre lidt olie, så honningen i marinaden ikke brænder på.

 

Kyllingespyd marineret i soya og honning

Sådan laver du Kyllingespyd marineret i soya og honning

soya-honningmarinerede kyllingespyd

Ingredienser

  • 500 gram kyllingeinderfilet
  • 8 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. honning
  • 2 fed hvidløg(fintrevet)
  • lidt peber
  • træspyd

Sådan gør du

  1. Rør ingredienserne sammen. Kom kyllingestykker i en skål til saucen og lad det gerne stå i min. 6 timer.

  2. Kom kyllingstykker på træspiddet.

  3. Varm en pande og kom evt. lidt olie på. Steg hver kyllingespid i ca. 5 min. Alternativt steg i ovnen med lidt olie.

Retter med kylling

Kylling er og bliver en af vores foretrukne stykker kød. Sammen med hakket oksekød er der bare en million måder at tilberede de to slags kød. Desuden er det børnevenligt.  Ærlig talt, så gider jeg ikke tilberede retter jeg på forhånd ved, at børnene ikke gider spise. Defor går der lidt sport i, at forny måden at lave de retter jeg ved hitter her i huset. Heldigvis bliver børnene større og får en større lyst til at forny repertoaret og spise anderledes retter, som de ikke før har spist. At vi så har en 4 – årig, der lige skal igennem en “smags-sensitiv” periode. Det tager vi så med!

Andre kyllingeretter:

Måske de her:

Som nuggets? Bare fordi kyllingenuggets er top 1 måden at få kylling i ungerne!

Sprøde og lækre kyllingenuggets

Eller i en thai suppe, fordi thaiinspireret mad er noget af det absolut bedste jeg ved!

Thailandsk kyllingesuppe (Tom kha gai)

 

Madhilsner fra, Benedicte 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.