Thailandsk suppe med kokosmælk og kylling
Vild med thailandsk mad, men synes det kan virke lidt uoverskueligt fordi du (måske) tænker at det kræver en alenlang indkøbsliste for at komme i gang?
Så skal du prøve den her thailanske suppe kaldet tom kha gai, tom kah gai eller hvad man nu kalder den! Lad os kalde det thailandsk suppe og nyde den som den er. Med kokosmælk og kylling og få, men lækre ingredienser ala thai basilikum og ingefær.
Den er både sød og sur og har den smag, der bare bringer tankerne hen til sol og strand i Thailand.
Thaisuppen er hurtig og nem hverdagsmad og kræver ikke et proppet køkkenskab. Jeg har lavet den flere gange og har præsteret at lave den uden galangarod(og undskyld for det her thailændere), men den smagte skønt og autentisk alligevel.
Tom kah gai tager blot 30 minutter at lave fra start til slut. For sådan er det med de thailandske retter, grøntsagerne må absolut ikke overkoge, så mister de bid og farve. Det dur´ikke.
Sådan laver du thailandsk suppe med kylling og kokosmælk
Opskrift på Tom Kah gai
Ingredienser:
1 dåse kokosmælk(400 ml kokosmælk)
ca. 1 spsk. frisk ingefær(skrællet og finthakket)
1 stk. lemongræs(kan undlades)
3-4 tsk. tørret kaffir-limeblade
2 stk. chili(fintsnittet-uden kerner, medmindre du kan lide det stærkt!)
300 g kyllingebryst(i mindre tern)
100 gram champignon( i skiver)
1 stk. rød peberfrugt(i strimler)
5 stk. forårsløg(i skiver)
1/2 boullionterning med kyllingesmag(eller grøntsags)
4-5 spsk. fish sauce
3-4 spsk. limesaft
1 spsk. rørsukker( kan erstattes med sukker)
1 god håndfuld thai basilikum(til servering)
1 god håndfuld frisk koriander(til servering)
Sådan laver du tom kah gai (thailandssuppe)
- Kom kokosmælk og vand i en gryde. Sæt i kog.
- Tilsæt Galangarod, ingefær, lemongræs, tørret kaffir -limeblade.
- Halver chili, fjern kerner og skær i tynde skiver. Kom i gryden. Lad retten simre i 10 minutter, mens du skærer kylling og grøntsager.
- Skær kyllingbryst i mindre tern og kom i retten.
- Skær peberfrugt i strimler, forårsløg og champignon i mindre skiver.
- Kom boullion ved.
- Lad retten simre i ca. 10 minutter til kyllingen er mør.
- Smag retten til med fish sauce, frisk limesaft, sukker. Tilsæt rette mængde til du synes den har den rette smag af sødme, syre, og chili.
- Kom halvdelen af thaibasilikum i retten lige inden servering.
Servering:
- Kom den varme suppe i skåle og top med koriander og rester af thai basilikum.
Inspiration til asiatiske salater der går godt med en tom kah gai som denne?
Måske denne thaisalat
Eller den her suppe, som også er med kokosmælk og er så ultra nem at lave, at det er næsten ulovligt!
Kh Benedicte
0 kommentarer