Lækker tærte med pølser og hytteost

Tærte med pølser og hytteost, når det skal være nemt og børnevenligt.

For tærter er faktisk noget af det børnene er begyndt at spise af, når vi får herhjemme. Yes, igen noget de ikke har begivet sig ud i før, men godt “tør” nu. Noget der før var en “voksenting”. Og det er så en af de ting jeg nyder ved at have fået større børn. At vi nu kan være mere fælles om vores “madvaner og madglæde”.

Sådan en tærte  med pølse og hytteost er uden for mange ingredienser og dikkedarer og så kan hele familien være med på den. Hytteosten smager ikke igennem eller ses ikke tydeligt- den giver blot en god cremethed til tærten uden at være for fed.

I forbindelse med at jeg udvikler opskrifter til COOP(den børnevenlige måltidskasse) https://mad.coop.dk/maaltidskassen/den-boernevenlige går jeg i total “undersøgelsesmode” ala:

Hvordan man kan minimere tilberedningstiden, men samtidig få mad med masser af smag?

Derfor forsøgte jeg mig med en færdig tærtedej. Den smagte rigtig godt og tippet er hermed givet videre, hvis du også til tider har knap med tid i køkkenet. For sådan er det med opskrifterne til COOPS, måltidskasse. De skal helst kunne laves indenfor 30 min. fra start til slut.

Nogle gange holder det – andre gange ikke. Men som regel kan der indenfor samme uge være opskrifter som er meget nemme og hurtige og tager 20 – 25 minutter fra start til slut og så kan der være dem der tager 35-40 minutter.

Det er ofte de opskrifter med klassiske danske retter, ala frikadelle, kartofler, sovs med mere,  som ofte tager lidt længere tid.

Men altså, når tiden er knap er det en tærte som denne her med færdigkøbt tærtedej der klarer arbejdet. Og det er i grunden ikke så ringe, når maden kan være klar uden de store anstregelser.

tærte med pølser og hytteost

Ingredienser

fyld/æggemasse

  • 4 stk. æg
  • 2 dl hytteost
  • 1 dl mælk(f.eks minimælk)
  • 2 stk. gulerødder(eller en lille håndfuld friske spinat blade)
  • ca. 300 gram gode pølser(alle kan bruges. Men jeg er begejstret for Aalbæks sommerpølser med 95% kød)
  • ca. 150 gram revet gratineringost(f.eks. cheddarost eller mozarella)
  • krydr med peber og blot en smule salt

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 200 grader. Pisk æg. Rør hytteost og og mælk ved. Krydr med salt og peber. Rul dejen i et tærtefad. Jeg brugte en købe tærtedej. 

  2. Skræl gulerødder, skær i små tern. Skær pølser i skiver. Læg på tærtebunden. Kom æggemassen over. Gratiner med ost. Sæt i ovnen i ca. 30 min. til æggemassen er stivnet og osten gylden. Lad den stå en 10 min. inden den skæres ud(Så kan den "sætte sig").

Tærte med pølser og hytteost

tærte med pølser og hytteost

Og tærter smager dejligt, uanset om det er mad eller dessertertærter. Og tærter fylder vi også gerne med laks, da det er en god måde at få fisk i sig selv og børnene(tryk på link for at se nærmere)

tærte med laks og aspargesbroccoli

De bedste madhilsner,

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.