De her lækre kyllingefrikadeller er så fin og nem en gang aftensmad herhjemme en gang imellem. Hvis du er vild med klassiske frikadeller, men gerne vil prøve en anderledes version kan den her ihvertfald anbefales.
Den hakkede kyllingefars fortjener at blive mixet med nogle gode krydderurter for mere smag. En god dip til er også rigtig lækkert, f.eks. cremefraiche ex. 9% rørt op med hakket purløg, salt og peber eller hvad du nu foretrækker.
Server på den helt klassiske måde med kartofler, surt og sauce eller gør den mere grøn, med f.eks. en lækker Spidskålssalat og ovnbagte kartoffelbåde. Det er en børnehitter herhjemme.
sådan laver du de her saftige og lækre kyllingefrikadeller
Lækre kyllingefrikadeller
kyllingefrikadeller
Ingredienser
- 300 gram hakket kyllingekød
- 1/2 finthakket løg
- 3 spsk. hakket urter f.eks persille
- 1 fed finthakket hvidløg(kan undlades)
- 1 stk. æg
- 2 spsk. sesamfrø(eller alternativt chia ell. hørfrø)
- 2 spsk. mælk eller fløde
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Rør kyllingekødet med det finthakkede løg.
- Tilsæt nu alle øvrige ingredienser og rør grundigt.
- Steg kyllingefrikadellerne på en pande med olie og smør til de er gennemstegte.
Er kylling også en hitter hjemme hos jer?
Kylling kan varieres i det uendelige og spises som her i en klassisk frikadeller udgave, eller bruges i alt fra pitabrød til asiatiske retter. Med krydderurter og lidt marinering får kylling en lækker saftighed og smag.
Spansk kyllingeret med chorizopølse
0 kommentarer