Pitabrød med grahamsmel. En nem og hurtig måde at lave sin egen sunde hverdagsmad.
De her pitabrød med grahamsmel er så gode til “børnenes maddag”. Fordi:
- Dejen er så nem at arbejde med for barnehånden(klistrer ikke)
- Den kræver kun fem ingredienser.
- Indholdet i de her pitabrød kan varieres i det uendelig ud fra juniors ønske…
(Arbejdstid i alt = dej+1hæv+2. hæv og bagetid =ca. 1 time og 15 min)
Sådan gør du/I:
Pitabrød med grahamsmel 8 stk.
25 gram gær(en halv pakke gær)
3 dl. lunken vand
1 tsk. groft salt
275 gram hvedemel
150 gram grahamsmel
Sådan laver du pitabrød med grahamsmel:
Pitabrød med grahamsmel
- Rør gøren(en halv pakke gær) ud i den lunkne vand.
- Nu hælder du salt, hvedemel og grahamsmel ud i. Så ælter du. Dejen er tilpas nem at arbejde med for junior.
- Nu lader du dejen hvile i skålen i 30 minutter(med et viskestykke over).
- Form 8 boller, som du lægger på bageplade med bagepapir.
- Tryk dem flade og lad dem efterhæve i 15 minutter.
- Sæt ovnen på 210 grader og sæt pitabrødene ind i den varme ovn.
- Bag I 15 minutter.
Fyldet i de her pitabrød kan varieres i det uendelige. Som de fleste andre prøver jeg at sende fisk i mig selv og hele familien et par gange om ugen🐟
Tun i vand fra dåse rørt op med creme fraiche og lidt helmann mayo, salt og peber er altid en hitter. Det er ungerne pjattede med. For den mere voksne udgave kan du tilføre lidt små kapers og en anelse chili.
Af andre ingredienser vi gerne putter i vores pitabrød er hakket oksekød stegt med løg og hvidløg, hakket skinke, stegt kyllingebryst skåret i skiver(evt. med stegt svine eller kalkunbacon)eller humus https://benedictesmad.dk/laekkerognemhummus/
Er du og junior i køkkenet sammen kan du jo passende hjælpe med at skære/skrælle diverse grøntsager og lægge i skåle, mens pitabrødene bliver formet, så er I gang sammen.
Lyst til at sende junior i køkkenet og lave mere sund hverdagsmad? Så se den her: Nem og sund hverdagsmad, som Elisabeth lavede til familien. Nemt fordi at alle ingredienser kommer i samme gryde og passer sig selv. Se mere her: https://benedictesmad.dk/jambalaya/
0 kommentarer