Lækre sprøde kokosmakroner

De her sprøde kokosmakroner er så super læks. De er sådan både bløde, saftige og sprøde på en og samme tid.  De er også lidt nemmere end normalt, da du kan bruge æggehvider fra et bæger. Æggehvider som ikke engang skal pisket inden brug. Næh,  hele blandingen kommer såmænd blot i en gryde og koges op og fordelen herefter som toppe på bagepladen.

Det da sådan lidt nemt, ikke?

De smager skønt og opskriften på sprøde kokosmakroner  kommer her:

Sprøde kokosmakroner

sprøde kokosmakroner

sprøde kokosmakroner

Vild med kokosmakroner? Så prøv dem her. Æggehviderne skal ikke engang piskes først, så du får hurtigt mulighed for at nyde resultatet. Velbekomme!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 22 (ca.)stk.

Ingredienser

  • 60 gram smør
  • 250 gram kokosmel
  • 240 gram sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 4,5 stk. æggehvider(svarende til 3 bægre med past. æggehvider)

topping

  • ca. 150 gram chokolade(smeltet)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. 

  2. Kom smør, kokosmel, sukker, vanillesukker og hvider i en gryde. Rør blandingen godt sammen i ca. 3-4 min. (til smør er smeltet)

  3. Beklæd en bagelade med bagepapir og sæt som toppe. 

  4. Kom i midten af ovnen i ca. 20 min. til de er let gyldne.

  5. Smelt chokoladen og kom over de afkølede kokosmakroner. 

sprøde kokosmakroner

Tip

Du kan bruge lige den chokolade du synes, alt fra hvid, mælke og mørk chokolade. I en børnefamilie som vores er det ikke mørk chokolade der er en hitter- her fortrækker vi hvid eller mælkechokolade.

Kokosmel er bare er generelt bare  godt i bagværk. Det giver saftighed og smag. Den her kage er med bær i bunden og kokos på toppen. Det er også et godt miks:

https://benedictesmad.dk/laekker-nem-baerkage-med-kokoslaag/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.