De her sprøde kokosmakroner er så super læks. De er sådan både bløde, saftige og sprøde på en og samme tid. De er også lidt nemmere end normalt, da du kan bruge æggehvider fra et bæger. Æggehvider som ikke engang skal pisket inden brug. Næh, hele blandingen kommer såmænd blot i en gryde og koges op og fordelen herefter som toppe på bagepladen.
Det da sådan lidt nemt, ikke?
De smager skønt og opskriften på sprøde kokosmakroner kommer her:
Sprøde kokosmakroner
sprøde kokosmakroner
Ingredienser
- 60 gram smør
- 250 gram kokosmel
- 240 gram sukker
- 2 tsk. vanillesukker
- 4,5 stk. æggehvider(svarende til 3 bægre med past. æggehvider)
topping
- ca. 150 gram chokolade(smeltet)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom smør, kokosmel, sukker, vanillesukker og hvider i en gryde. Rør blandingen godt sammen i ca. 3-4 min. (til smør er smeltet)
- Beklæd en bagelade med bagepapir og sæt som toppe.
- Kom i midten af ovnen i ca. 20 min. til de er let gyldne.
- Smelt chokoladen og kom over de afkølede kokosmakroner.
Tip
Du kan bruge lige den chokolade du synes, alt fra hvid, mælke og mørk chokolade. I en børnefamilie som vores er det ikke mørk chokolade der er en hitter- her fortrækker vi hvid eller mælkechokolade.
Kokosmel er bare er generelt bare godt i bagværk. Det giver saftighed og smag. Den her kage er med bær i bunden og kokos på toppen. Det er også et godt miks:
https://benedictesmad.dk/laekker-nem-baerkage-med-kokoslaag/
0 kommentarer