Skønne laksebidder med flødeost og røget laks

Alt det andet, Påskeguf og påskebagning

Laksebidder består i alt sin enkelhed af ristet brød, smurt med flødeost og herefter med skiver af røget laks. Top med hakket purløg eller dild eller lad være, hvis du ikke har. 

Selvom det er noget så nemt og ukompliceret smager det bare rigtig godt og så er det en nem måde at få fisk i sig selv og resten af familien. Alle mine fore børn spiser dem i hvertfald gladeligt. De er også rigtig egnede til tapasbordet, som en del af en buffet eller til forret.

Brug flødeost naturel eller kom lidt mere smæk på smagen og send en flødeost med urter eller hvidløg på. Alting dur´og jeg bruger som regelt bare det jeg har på lager.

Du kan bruge lige det brød eller flütes du foretrækker. Har jeg ikke lige et brød i fryseren, som er egnet til laksemadderne, tager jeg gerne et par flütes med fra supermarkedet. Netto, Kvickly og vist også de fleste andre supermarkeder(?), har de flütes, hvor der ligger to i hver pakke. Du ved de brød, man nærmest får sendt lige i nakken, så billige er de! Men de fungerer Bare godt til de de her laksebidder. Derfor.

Sådan laver du sprøde laksemadder

laksebidder

laksebidder

 

Sprøde laksebidder

Print opskrift
Antal: 4 personer(som let forret)

Ingredienser

  • 1 stk. flütes (gerne fuldkorn)
  • ca. 100-200 gram Flødeost(målene er cirka mål, da du tilpasser efter hvor meget flødeost du ønsker)
  • ca. 200 gram gram røget laks(målene er cirka mål, da du tilpasser efter hvor meget laks du ønsker)
  • evt. salt, peber og dild/purløg

Fremgangsmåde

  • Skær brødet i skiver a´ca. 1-1,5 cm. tykkelse. Rist i ovnen til de er sprøde.
  • Lad dem køle af og smør med flødeost og lakseskiver
  • Drys med salt, peber og top med hakket purløg eller dildkviste.

Får du nok fisk?

Jeg synes altid at det er lidt af en udfordring at sikre sikre sig selv og familien, at man få den anbefalede mængde fisk om ugen. Det anbefales, at man får ca. 350 gram fisk om ugen,  hvoraf de 200 gram af dem bør være fra fede fisk, som f.eks. laks.

Som mange andre børn spiser mine børn ikke alle slags fisk. Aller helst skal fiskeretterne bestå af ovnbagt laks, fiskefileter, fiskefrikadeller, tunsalat eller laksemadder som de her. Og selvom jeg ville elske at eksperimentere med alverdens nemme fiskretter vil jeg nu en gang også gerne have at de spiser den mad der bilver lavet og serveret. Derfor laver jeg, indtil videre de klassiske fiskeretter, som jeg ved hitter. En gang aftensmad for os kan derfor godt bestå af de her laksebidder, såmænd bare sammen med en masse gnavegrønt og måske en gang pasta med pesto. Moren+ Hun får altid en ordentlig skålfund salat til. Så er der madro i det lille hjem!

 

 

Lignende retter:  Laksewrap med avocadoFarverig mango-avocadosalat

 

Nyt fra Benedicte: Facebook,  pinterest  er sider, hvor du kan finde mine nyeste opskrifter. Du er også velkommen til at gøre ligesom mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra.

 

Pas på dig selv,

Hilsen

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest