Langtidshævede boller med tipo 00

De her langtidshævede boller med tipo 00 mel er skønne morgenmads- eller frokostboller.

Jeg er kommet ind i en god periode, hvor jeg laver hjemmebagte boller hver morgen.

Før du tænker: “Ah, come on, det er da lige en tand for helligt og overskudsagtigt”, så skylder jeg dig at sige, at det er jordens nemmeste bolleopskrift.

Du rører dejen sammen med en spiseske om aftenen og kommer skålen i køleskabet.

Dagen efter tænder jeg for ovnen kl 6.30 og sætter dejklatterne med det samme på bagepladen. Ind med bollerne med det samme på høje temperaturer og voila! 20-25 minutter efter er der lune og sprøde boller klar.

Når vi sætter os til morgenbordet kl 7.00 kan børnene vælge at få en meget lun bolle allerede til morgenmad- eller glæde dig til madpakkerne i skolen, hvor de så får dem med.

At lave de langtidshævede boller med tipo 00 kræver virkelig ikke meget af min tid og børnene er inde i en “rugbrøds-træt” periode! De gider ikke lige de der klap-sammen madder. Bollerne bliver typisk spist på én dag- og så bager jeg endnu et frisk hold dagen efter.

Det gør jeg så ihvertfald for tiden. Det kan jo ændre sig…

Bollerne smager super skønt og skal jo blot have én gang hævning. Det er da nemt. Jeg bager dem på ganske høje temperaturer- det giver nogle dejlige sprøde  boller, som hurtigt hæver op.

Boller med tipo 00 til madpakken

Er det luksusudgaven jeg laver til frokost fylder jeg bollerne med sprød bacon, pesto og lidt salatblade. Det er absolut favoritversionen for tiden. Den hurtige, men også lækre udgave er fyldt med flødeost naturel, en god oksespegepølse, figenpålæg, peanutbutter, lemoncurd(Cremet lemoncurd)

langtidshævede boller med tipo 00

Sådan laver jeg langtidshævede boller med tips 00

langtidshævede boller med tipo 00

Antal 15 boller

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 6 dl kold vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. honning(eller sukker)
  • 3 spsk. olie
  • 11 dl tipo 00

Sådan gør du

  1. Rør gær og vand sammen.

  2. Tilsæt salt, honning og olie.

  3. Rør mel i. Rør til en fugtig dej.

  4. Kom låg på og sæt på køl i minimum 8 timer.

  5. Tænd ovnen på 220 grader(almindelig luft)

  6. Beklæd en bageplade med bagepapir. Med to spiseskeer sættes ca. 15 klatter.

  7. Sæt i oven i ca. 20-25 min. De er klar når de er flot gyldne og lyder hule, når der bankes på bunden af dem.

 

Hvad er tipo 00

Tipo 00 er italiensk hvedemel. Meltypen giver en et ekstra sejt brød  blandt andet pga. det høje glutenindhold.

Det er aldeles velegnet ved bagning af foccaciabrød og pizzabunde.

Tipo00 mel kan købes i de fleste dagligvare butikker.

Jeg bruger forskellige mærker af tipo 00 og har intet favoritmærke- Den her fra valsemøllen ved jeg ihvertfald er god https://www.valsemollen.dk/produkter/tipo-00-hvedemel/

 

Ha´det rart!

Hilsner, Benedicte 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.