Cremet lemoncurd

Lemoncurd smager simpelthen vidunderligt på et stykke ristet franskbrød.

Og så er det slet ikke så svært at lave selv. Og jovist kan man da godt gå ud og købe et glas færdiglavet, meeeen altså når du først har lavet din egen, så går man ikke så gerne tilbage den færdigkøbte udgave igen.

Det hjemmelavede udgave smager SÅ godt.

Mon lemoncurd egentlig stammer fra England? Det tror jeg, men er faktisk i tvivl. For mig hænger lemoncurd sammen med ristet franskbrød og scones. Men sidst vi var i London til det store klassiske engelske kagebord, (afternoon tea)var det faktisk ikke på menuen. Hmmm…

Lemoncurd bør nydes på lyst brød. Du ved, sådan et stykke brød, der er lige tilpas ristet. Sprødt og godt med den lækreste lemoncurd. Det er et forrygende mix. Selv de mere smagssensitive børn i huset spiser med, når der er hjemmelavet lemoncurd klar. Og det siger ikke så lidt.

lemoncurd

Lemoncurd

lemoncurd

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 3 stk. æg
  • 160 gram sukker
  • 60 gram smør
  • 4 stk. citroner

Sådan gør du

  1. Pres saften af citronerne. Kom i en gryde sammen med sukker og æg. 

  2. Varm op, men lad det ikke koge. Pisk et minut eller to. Tilsæt nu smør og rør rundt til du kan se, at det tykner. Hvis du vil være sikker på rette konsistens kan du komme en smule på en ske og se om det er tilpas tyknet. 

lemoncurd

Lemoncurd kan også smøres på en lagkage, som fyld. Det smager dejligt lag på lag med friske bær. Blandingen af de ikke så “over-søde” ingredienser er et skønt mix.

Flere lækre hjemmelavede sager til brødet. Peanutbutter er en hitter herhjemme. Både med i madpakken på rugbrød, i en franskbrødsmad sammen med marmelade, eller i madlavningen. I thai-inspireret retter f.eks. We love it!  https://benedictesmad.dk/peanutbutter/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.