Cremet lemoncurd

Alt det andet

Lemoncurd smager simpelthen vidunderligt på et stykke ristet franskbrød.

Her får du min opskrift på  lemoncurd. En lækker creme som smager skønt på et stykke ristet franskbrød eller ristet rugbrød

Og så er det slet ikke så svært at lave selv. Og jovist kan man da godt gå ud og købe et glas færdiglavet, meeeen altså når du først har lavet din egen, så går man ikke så gerne tilbage den færdigkøbte udgave igen.

Det hjemmelavede udgave af lemoncurd creme smager SÅ godt.

Mon lemoncurd egentlig stammer fra England? Det tror jeg, men er faktisk i tvivl. For mig hænger lemoncurd sammen med ristet franskbrød og scones. Men sidst vi var i London til det store klassiske engelske kagebord, (afternoon tea)var det faktisk ikke på menuen. Hmmm…

Lemoncurd bør nydes på brød. Du ved, sådan et stykke brød, der er lige tilpas ristet. Sprødt og godt med den lækreste creme. Det er et forrygende mix. Selv de mere smagssensitive børn i huset spiser med, når der er hjemmelavet lemon curd klar. Og det siger ikke så lidt!

lemoncurd

Jeg kan huske første gang min mor lavede en glas hjemmelavet lemoncurd til mig som barn i 80´erne var jeg så ovenud begejstret for den fantastiske og let sød-syrlige smørcreme. Siden har jeg været solgt og i mange år købte jeg altid min udgave. Lige indtil jeg fandt ud af, hvor nemt det er at lave selv. For det er det. Nemt og lækkert.

Lemoncurd opskrift

Lemoncurd

Opskrift på en hjemmelavet lemoncurd- sød og cremet citroncreme lige til at toppe på et ristet stykke brød.
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 3 stk. æg
  • 160 gram sukker
  • 60 gram smør
  • 4 stk. citroner

Fremgangsmåde

  • Pres saften af citronerne. Kom i en gryde sammen med sukker og æg. 
  • Varm op, men lad det ikke koge. Pisk et minut eller to. Tilsæt nu smør og rør rundt til du kan se, at det tykner. Hvis du vil være sikker på rette konsistens kan du komme en smule på en ske og se om det er tilpas tyknet. 

lemoncurd

Lemoncurd kan også smøres på en lagkage, som fyld. Det smager dejligt lag på lag med friske bær. Blandingen af de ikke så “over-søde” ingredienser er et skønt mix.

Flere lækre hjemmelavede sager til brødet. Peanutbutter er en hitter herhjemme. Både med i madpakken på rugbrød, i en franskbrødsmad sammen med marmelade, eller i madlavningen. I thai-inspireret retter f.eks. We love it!  https://benedictesmad.dk/peanutbutter/

Lemoncurd holdbarhed

En hjemmelavet lemon curd som den her kan snildt holde sig i et par uger på køl. Det eneste du skal være opmærksom på er, at glasset du bruger er helt rent, gerne skoldet inden det fyldes. Da der er smør i lemoncurd bør du ikke lade glasset stå ude på bordet i timer, for så at stille tilbage igen. Tag hellere en smule  fra og sæt i en skål  på bordet.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest