Mør og langtidsstegt kalvefilet

Gæstemad

Lækkert langtidsstegt kalvefilet. Det er nemt og det er så godt.

Det er egentlig ret så nemt at lave og servere et  mørt og lækkert stykke kød for sine gæster. Du ved sådan et mørt stykke kød, som man nærmest kan skære med øjenvipperne! Med en lækker salat, nogle ovnbagte små kartofler og godt med smør rørt op med hvidløg og ramsløg for eksempel. Det er ikke så værst.

Det er faktisk ikke så ofte vi får det serveret, når vi er på besøg hos venner(Undskyld derude!!) og det er faktisk heller ikke så ofte jeg serverer det for gæster herhjemme, hvilket egentlig er synd, for det smager rigtig godt synes jeg. Og så er det nemt.

Mit indtryk er lidt, at flere synes at det er svært at stege kød, sådan at man ender med en godt og mørt stykke kød. Men det  er det ikke! Hvis du følger denne her fremgangsmåde er jeg ret sikker på, at du ender med et rigtig godt resultat.

Sådan her gør du, hvis du med garanti gerne vil ende med det bedste og møreste resultat. Det vigtigste ord for det bedste resultat kan skrives på en måde: Langtidsstegning!(Se under  billeder for uddybning)

langtidsstegt kalvefilet

langtidsstegt kalvefilet

Langtidsstegning af kalvefilet

Hvad mener jeg med det? Jo, altså langtidsplanlægning er ikke min stærke side, men en gang imellem hænder det! Så er det f.eks. en ca 1200 gram kalvefilet, du kan tage frem. Det er fint som kød til en 6-7 voksne personer. Sørg for at komme i gang med kødet mindst en 6 timer før du ønsker at servere det.

Du gør følgende:

  • Sæt ovnen på 60 grader
  • Steg kort kalvefileten på hver side på lidt hård varme, gerne i en blanding af smør/olie.
  • Krydr med salt og peber på hver side.
  • Læg nu ned i et fad. Sæt forsigtigt en temperaturmåler i midten af kødet (du bør være forsigtig, da vi gerne vil lade kødsaften blive i kødet, fremfor at “stikke løs”.
  • Efter en 5-6 timer burde kødets centrumtemperatur være omkring de 60. Er temperaturen ikke op på de 60 grader, giver du den længere tid eller skruer op på 100-125 grader, for et hurtigere resultat. Tag kødet ud. Dæk det med folie og lad det hvile i ca. 20-30 minutter.
  • Skær i tynde skive og server.

Langtidsstegt Kalvefilet

Fifs til mere lækkert og garanteret mørt kød til gæstemad? Så check denne her ud. Braisserede svinekæber, mørt og lækkert.

https://benedictesmad.dk/braisserede-svinekaeber-dejlig-simremad/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Ole

    100-1250 grader. Godt man har tilgang til glasspusterovn. Blir hvertfall fort sprø da..

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa, ja der var vist et 0 tal der havde sneget sig ind. Er straks rettet ind, men tak for dit skarpe øje 😉
      Hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest