En luftig rabarberkage med den lækreste fyld får du opskriften på. En, to tre, haps! Så er den spist, når den bliver stillet frem på bordet. Den er ingenlunde tung i det og bør bare spises lige som den er- uden dikkedarer!
God bagelyst!
Det er rababartid, ja det er! And I love it. Tænke sig, at man kan vandre ud i sit eget rabarberbed og høste løs af de grønne stængler. Og endda flere gange i løbet af sommeren!
Der eksperimenteres på livet løs herhjemme og jeg er nok kommet frem til at top tre opskrifter at lave med rabarbere herhjemme er de her:
Rabarbersaft den bedste rabarbersaft, rabarberkage(Lækre rabarbermuffins med den bedste frosting og så rabarberkompot. Der ligger efterhånden utallige rabarberkage- opskrifter herinde. Vælge min yndlings kan jeg ikke. Du må simpelthen prøve dig frem og finde din favorit!
Rabarberkompot er der ingen opskrift af herinde(shame on me!) Det kan nåes. Gør det straks!
Nu til rabarberkagen.
Denne her søde og luftige rabarberkage får en ekstra lækker smag, ved at man giver rabarberstykkerne et hurtig opkog med lidt kanel. Det giver bare en særdeles fristende smag.
Opskriften på en sommersød og luftig rabarberkage lige her:
Luftig rabarberkage
Rabarber kage opskrift
Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 160 gram sukker
- 2 tsk. vanillesukker
- 2 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 150 gram hvedemel
- 1 dl mælk
rabarberfyld
- 220 gram rabarber( i mindre stykker)
- 1 tsk stødt kanel
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. smør
Fremgangsmåde
- Skyl rabarber og skær i mindre stykker. Kom i en gryde med kanel, sukker og smør. Vend det rundt på mellemvarme i et par minutter. Læg til side.
- Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Rør det bløde smør med sukker og vanillesukker.
- Pisk æggene i og rør til en luftig masse.
- Vend mel med bagepulver og rør i dejen skiftevis med mælken.
- I en smurt form(enten med smør eller bagepapir) på ca. 25 cm hælder du dejen. Lav lidt huller i dejen og kom fyldet ovenpå.
- Sæt kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
Tip om rabarber:
Rabarber er egentlig slet ikke en frugt, men en grøntsag, sådan rent botanisk set i hvertfald.
Rabarber bør ikke nydes rå, som udgangspunkt. Smagen er mest syrlig og kommer fra æble-og oxalsyren. De helt spæde og ny fine stængler kan til nøds spises rå, men er efter min mening allerbedst tilberedt på den ene eller den anden måde. De store, som er trevlede bør heltbestemt tilberedes før de nydes.
Rabarber kan høsten flere gange over sommeren. De første spæde stængler kommer allerede i maj måned, hvis foråret er mildt og kan høstes hen til september måned.
Fact om oxalsyre
Har du hørt et eller andet om, at man skal på med for store mængder af oxalsyre?
Der skal dog noget til at man får for store mængder. Det er rabarberbladene som indeholder størst mængde af oxalsyre og det er jo ligesom ikke dem man spiser mest af, vel?
Medmindre man selvfølgelig er en kanin…!
0 kommentarer