Der er rabarbermuffins med en skøn frosting klar her på siden og jeg har glædet mig til at dele den med jer. Ikke kun den lækre muffin, som er tilpas blød og sød , men også en over-lækker frosting til at toppe den her rabarbermuffin. Jeg har forsøgt mig med adskillelige glasurer og frostings til at toppe på muffinsen og søreme, om det ikke er lykkedes at komme frem til en frosting der holder. Max.
Den indeholder: smør, flormelis, vanillesukker og saftevand. Ja, saftevand, simpelthen helt almindelig rynkeby(men andre dur´også) giver en fin smag og lyserød farve. Jeg kom lidt frysetørret hindbær i, det giver en fin modvægt til den søde frosting.
Nu til opskriften:
Rabarbermuffins med en skøn frosting kommer så lige her:
Rabarbermuffins opskrift med frosting
Det her kandider til at blive en af sommerens absolut hit-kage-opskrifter. Dejen bliver let og luftigt og får en god balance med den ikke så søde rabarber toppet med den skønneste frosting på toppen.
På bloggen har jeg længe haft en opskrift på en tyk og cremet glasur(Nem opskrift på tyk og cremet kageglasur) liggende, men den egner sig bedre til andre slags kager., f.eks. kanelkager, chokoladekager osv. Jeg fandt på, at skifte væden ud med saftevand og undlade kakaopulver og det viste sig, at være en hitter.
Frostingen får en fin lyserød farve, smager vildt godt og giver mulighed for at lave en frosting som holder sig fint oven på kagen og ikke løber ud. Top den med friske bær, så er der ikke et øje tørt!
Frostingen kan snildt holde sig en uges tid i køleskabet eller komme i fryseren. Så er der altid lidt på lager.
Nuvel. Opskriften kommer her:
Saftige rabarbermuffins med frosting
Ingredienser
- 3 stk æg
- 180 gram sukker
- 2 tsk. vanillesukker
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk natron
- 1,5 dl olie(smagsneutral)
- 2 dl kærnemælk
- 110 gram hvid chokolade(finthakket)
- 250 gram rabarber(i mindre stykker)
Fremgangsmåde
- Pisk æg, sukker og vanillesukker luftigt
- Vend mel med natron og bagepulver
- Vend i dejen og pisk med olie.
- Pisk kærnemælk med.
- Til slut vendes rabarber og chokoladestykker heri.
- Tænd ovnen på 180 grader varmeluft. Kom muffinsforme på en bageplade, gerne i en muffinsform, hvis du har. Fyld dejen 2/3 dele op og sæt i mindten af ovnen i ca. 20-22 min.
Frosting til rabarbermuffins:
- 50 gram blødt smør, 250 gram flormelis, 2 tsk. vanillesukker, 4 spsk. rød saft(ex. rynkeby) og evt. 4 spsk. frysetørret hindbær: Rør sammen med en elpisker til der ingen klumper er og kom på afkølede muffins.
Rabarberkage, rabarbermuffins, rabarbertærte og rabarber med crumble. Rabarber er ikke mindre end genialt i kager. Den let syrlige rabarbersmag står så godt til den søde dej. Miks gerne din rabarberkage med marcipan, kokosmel eller hvid chokolade. Uh, det er så godt.
Og lige her kan du se et udpluk af nogle af rabarberkagerne herinde.
Denne her rabarberkage med kokosmel:
Eller måske denne her, som er den sukkerfri af slagsen, hvor jeg har erstattet sukker med en smule sukrin gold:
lækker sukkerfri rabarberkage med crumble
God rabarberhøst,
0 kommentarer