Luftige amerikanske pandekager

Alt det andet, Brunch, Opskrifter på kager

Amerikanske pandekager – opskrift på luftige og lette pandekager. Der er vitterlig ikke meget der slår duften af nylavede pandekager

Disse tykke og luftige pandekager er jo en klassiker i det amerikanske køkken og smager jo bare skønt.

Amerikanske pandekager er altid et hit, uanset om det er til morgenmad, brunch, frokost eller som den søde lille snack, så smager de altså godt. De smager også godt kolde eller kan kort lunet i microovnen, hvis man synes. Kom sukker, sirup, friske bær eller marmelade over eller nyd som de er.

Når du rører dejen til de amerikanske pandekager er det vigtigt ikke at røre dejen for meget. flBåde for ikke at ødelægge hævemidlet, men også for ikke at gøre pandekagerne seje i konsistensen. De skal blot være luftige og lette.

Brug gerne et mål, når dejen doseres for at få ensartede pandekager og steg ikke på for høj varme, så de bliver for mørke. De skal lige akkurat få en gylden farve før de vendes.

luftige amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

luftige amerikanske pandekager

opskrift på luftige amerikanske pandekager. Helst perfekt til brunchbordet
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 10 pandekager

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 æg
  • 2,5 dl let eller sødmælk
  • 4 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 4 spsk smeltet smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  • Rør først mel i skålen og kom nu alle ingredienser i.
  • Rør med en piskeris ganske hurtigt - blot til der ikke eer klumper i
  • Varm en slip let -pande og kom en smule dej på - bag gerne et par stykker af gangen på lidt over mellemvarme(6-7 på min komfur)
  • Når pandekage hæver og er let gylden vendes de med en paletkniv og steges hurtigt færdigt på de anden side

Luftige amerikanske pandekager

Servér de lune pandekager med forskellige former for toppings. Her er et par foreslag til forskellige eksempler. Det er da helt perfekt med skåle med forskellige frugter og lignende, for så kan man nyde de amerikanske pandekager lige som man foretrækker dem:

Med is og flødeskum, med friske jordbær og ristede nødder, med nutella og bananskiver, med ahornsirup og blødt smør…?

Find lige din favorit 🙂

Andre opskrifter som passer perfekt på brunchbordet udover de her pandekager : SkyrbollerAsparges og æg i airfryer et fad med frisk frugt.

Velkomme!

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest