Skyrboller – luftige og lækre boller med skyr og hvedemel.

Når jeg bager de her boller med skyr bruger jeg enten skyr med eller uden vaniljesmag. Jeg synes at de begge fungerer helt fint og vaniljen smager ikke tydeligt igennem.

Skyrboller får både ekstra protein, men har stadig et lavt fedtindhold og indeholder mælkesyrebakterier, som er godt i bagværk og giver nogle skyrboller, som holder sig saftige i flere dage. Bollerne kan røres i hånden eller på en køkkenmaskine, men jeg synes nu selv at de bliver bedst, hvis de bliver æltet grundigt. Dejen er heldigvis lidt lind, så den kræver ikke de store anstrengelser 🙂

Skyrboller

Skyrboller

Skyrboller

opskrift på luftige boller med skyr. Nem opskrift med rimelig kort hævetid men med et dejligt resultat
Print opskrift
2 timer
Antal: 10 boller

Ingredienser

 • 25 gram gær
 • 250 g skyr- vanilje eller naturel
 • 2 dl lunken vand
 • 600 gram hvedemel
 • 1 tsk groft salt
 • 2 tsk honning

Fremgangsmåde

 • Opløs gær i vand og skyr
 • Kom mel, salt og honning ved og ælt nu grundigt til dejen slipper kanterne. Jeg bruger gerne en køkkenmaskine, for det er bare nemmere. Men dejen kan selvfølgelig blot røres først med en grydeske og dernæst æltes grundigt med hænderne.
 • Dejen er noget lind i det og det skal den være.
 • Lad hæve under et viskestykke i ca. 1 time
 • Form til ca. 10 boller. Dejen er let klistret. Når bollerne er sat kan fugtige hænder forme dem pænere. Lad efterhæve i 30 min under et viskestykke
 • Tænd ovnen på 220 grader ved varmeluft
 • Når ovnen er varm bages bollerne på næstnederste rille i ca. 15 min til gyldne(har ovnen dampfunktion kan den med fordel bruges)

Andre opskrifter på lækkert bagværk

Hvis du er vild med at bage selv, så skal du unde sig selv en portion skyrboller, for skyr er altid godt at have på køl. Til morgenmad eller til det lille mellemmåltid eller hvad du nu synes. Når så skyren har stået på køl der og står med en lille portion skyr i bunden af spanden, så må du love mig at du smækker de her skyrboller sammen 🙂

Langtidshævede yoghurtbollerKoldhævede sesamboller

Skyrboller

Bollerne her er nogle jeg bager igen og igen, simpelthen fordi de ikke kræver et fyldt køkkenskab og fordi man relativt hurtigt kan sætte nogle snart velduftende hjemmebagte skyrboller i ovnen. Og det er altså et hit. Er der skyrboller tilovers kan de flækkes og ristes eller lunes hele i en airfryer eller paninirister. Så er de lige så gode som friskbagte igen. Også dagen derpå – eller dagen efter igen.

Hvis du elsker at bage i dit køkken(lige så meget som jeg),  så er du velkommen til at finde mine opskrifter på enten pinterest eller instagram, hvor jeg deler mine nyeste opskrifter. For der er så mange lækre hjemmebagte boller man kan lave hjemme i eget køkken og det er i grunden en skam at købe sig til andres hjemmebagte boller, når man kan lave dem selv, ikke?

Måske vi ses her?

Mange hilsner Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest