Æggekage med asparges og bacontern – her er min opskrift på en nem æggekage med asparges og bacon.
En skøn og luftig æggekage med grøntsager, cheddar og bacon, som smager godt med et stykke rugbrød og også dejligt dagen derpå. Kold på et stykke brød.
En æggekage kan spises året rundt, smager dejligt, er perfekt restemad og kan laves både i ovn eller på pande. Laves den i ovnen, kræver det at du har en pande der kan gå i ovnen. Laves den på panden, kan der lægges låg på undervejs. På den måden bliver varmen indeni og æggekagen kan simre på lav temperatur lige så stille.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvis den serveres med et groft brød og måske lidt salat til:)
Æggekage med asparges
æggekage med asparges
Ingredienser
- 8 stk. æg
- 2,5 dl. mælk
- 2 tsk. majsstivelse (kan undlades)
- 50 gram cheddarost(tynde skiver )
- 1 pakke asparges - ca 10-14 stk.
- 150 gram bacontern
- flagesalt
- friskkværnet peber
- hakket purløg
- Evt. en lille håndfuld cherrytomater (i kvarte) til servering.
Fremgangsmåde
- Steg bacontern let gyldne på en pande. Kom på lidt køkkenrulle(for at suge overskydende fedt).
- Pisk æg luftigt med mælk og majsstivelse. Krydr med salt og peber
- Tør panden af. Varm lidt olie på en pande. Kom æggemassen på panden. Asparges fordeles i æggemassen og cheddarost kommer over. Efter 5 minutter fordeles bacontern henover. Ved servering drysses rigelige mængder hakket purløg over.
Æggekage på pande
- Steges æggekagen på panden, kommer der låg på og der skrues ned på lav varme(3-4 på mit komfur)og æggekagen steges færdigt til overfladen er fast.
Æggekage i ovn
- Æggekagen tilberedes som på panden, men kommer i ovnen de første 5 minutter. Temperatur 200 grader ved over-undervarme(180 grader varmeluft) hvorefter bacon fordeles henover. Steges færdig til æggemassen er fast i ca. 10-15 minutter.
Du vil måske være interesseret i disse opskrifter:
Æggemuffins med blomkål, Æggesalat- den klassiske, æggemuffins med skinke og ost
0 kommentarer