Luftige og søde fastelavnsboller af vandbakkelse

Fastelavnsboller af vandbakkelser bliver lette og luftige og hører sig til i den hyggelige fastelavnstid herhjemme.

Fastelavnsboller af vandbakkelser

“Kan du gætte hvem jeg er?” Selvom tre  af fire børn på matriklen efterhånden er blevet for store til det der fastelavnslavnshalløj, så er de trods alt ikke for store til fastelavnsboller. Hvem er det!?

Det smager for alvor godt og hvis du laver den af vandbakkelse(en opbagt dej), har du et luftigt og perfekt resultat. En fastelavnsbolle, skal ikke være fast, men så luftig, at den kan fyldes med creme og syltetøj, ikke?  Det kan den her:

fastelavnsbolle af vandbakkelse

 

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 11 stk

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. sukker
  • 10 spsk. hvedemel
  • 3 stk. mellemstore æg

råcreme med vanillesukker

  • 1 spsk. flormelis
  • 1 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1,5 dl fløde

Sådan gør du

  1. Vand og smør bringes i kog. Tilsæt nu sukker og mel. Pisk dejen til den slipper gryden og bliver som en stor dejklump. Pisk æggene i en skål for sig. Når dejklumpen har kølet let af, piskes æggemassen løbende i til en fast dej. 

  2. Tænd ovnen på 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt med en ske, som toppe. Kom i ovnen i ca. 25 min til de er let gyldne. 

råcreme med vanille

  1. Pisk æggeblomme med vanillesukker og flormelis. Pisk fløden stiv og vend den ned i æggeblandingen. Når bollerne er afkølet kan de forsigtigt flækkes med en skarp knus og fyldes med vanilleråcreme. 

Sådan en creme til fyld af fastelavnsboller smager dejligt, men alligevel kan det jo hænde at der er rester og  holde sig til dagen efter, det kan den ikke. Men det er der råd for!

Rør cremen med lidt vanillesukker og send den i fryseren og voila! En lækker og cremet vanilleis er klar.

https://benedictesmad.dk/raacreme-til-frugtsalat/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.