Luftige og søde fastelavnsboller af vandbakkelse

Børnefester, Opskrifter på brød

Fastelavnsboller af vandbakkelser bliver lette og luftige og hører sig til i den hyggelige fastelavnstid herhjemme.

Fastelavnsboller af vandbakkelser

“Kan du gætte hvem jeg er?” Selvom tre  af fire børn på matriklen efterhånden er blevet for store til det der fastelavnslavnshalløj, så er de trods alt ikke for store til fastelavnsboller. Hvem er det!?

Det smager for alvor godt og hvis du laver den af vandbakkelse(en opbagt dej), har du et luftigt og perfekt resultat. En fastelavnsbolle, skal ikke være fast, men så luftig, at den kan fyldes med creme og syltetøj, ikke?  Det kan den her:

fastelavnsbolle af vandbakkelse

Vandbakkelse- fastelavnsboller

Fastelavnsboller af vandbakkelsesdej

Luftige og søde fastelavnsboller af vandbakkelsesdej
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 11 stk

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. sukker
  • 10 spsk. hvedemel
  • 3 stk. mellemstore æg

råcreme med vanillesukker

  • 1 spsk. flormelis
  • 1 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1,5 dl fløde

Fremgangsmåde

  • Vand og smør bringes i kog. Tilsæt nu sukker og mel. Pisk dejen til den slipper gryden og bliver som en stor dejklump. Pisk æggene i en skål for sig. Når dejklumpen har kølet let af, piskes æggemassen løbende i til en fast dej. 
  • Tænd ovnen på 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt med en ske, som toppe. Kom i ovnen i ca. 25 min til de er let gyldne. 

råcreme med vanille

  • Pisk æggeblomme med vanillesukker og flormelis. Pisk fløden stiv og vend den ned i æggeblandingen. Når bollerne er afkølet kan de forsigtigt flækkes med en skarp knus og fyldes med vanilleråcreme og måske en god marmelade, som hindbær eller jordbær. 

Hvordan sikrer jeg mig at min vandbakkelse ikke falder sammen i ovnen?

Det er vigtigt, at du lader ovnen afkøle med bollerne i. Lad bollerne stå og afkøle inden du tager dem ud af ovnen. Det hjælper til at de ikke falder helt sammen, ja nærmest klasker sammen. Det gider vi ikke!

fastelavnsboller af vandbakkelser

Sådan en creme til fyld af fastelavnsboller smager dejligt, men alligevel kan det jo hænde at der er rester og  holde sig til dagen efter, det kan den ikke. Men det er der råd for!

Rør cremen med lidt vanillesukker og send den i fryseren og voila! En lækker og cremet vanilleis er klar.

https://benedictesmad.dk/raacreme-til-frugtsalat/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest