Luftige pitabrød med rugmel

Opskrifter på brød, Tips til madpakker

Luftige pitabrød med rugmel. Sådan bare lækre, luftige og med fuldkorn i form af rugmel. Og magisk er det jo at se som de puffer op derinde i ovnen. Vi har alle vores særheder og jeg tør blankt erkende, at jeg står som et lille barn foran ovnen og tripper, når pitabrødene kommer ind. For lige magisk er det hver gang at følge med, når brødene siger: Puf! Når det sker, ja så kalder jeg. På et af børnene. Det skal de se! Hver gang. Og de synes jeg er fjollet. Også hver gang. Men flinke som de er, komme de sjoskende hver gang og kigger ind i ovnen. Nok mest for bare at gøre mig glad! Og sådan er vi så forskellige! Hvad er dine (anerkendte) særheder?

Hvordan får man de hjemmelavet pitabrød ligeså luftige og lækre som dem man køber?

To ord: Varmen og hævningen!

Varmen. Ovnen skal være varm. Meget varm.

Hævningen: Pitabrødene skal hæve ad flere omgange- og så skal de slås ned. Igen og igen.

Jeg har kommet rugmel i dejen og på trods af den lidt tungere melsort, får du et skønt og luftigt pitabrød. En hel almindelig ovn kan skam gøre det. Sæt ovnen på 250-256 grader og lad bagepladerne blive i ovnen, mens du varmer den op. Så er tricket blot at trille bagepapiret med pitabrødene over på den varme bageplade og komme dem straks i ovnen.  Det er det rene guf, det siger jeg dig.

grov pitabrød

 

pitabrød med rugmel

Pitabrød med rugmel

Luftige pitabrød med rugmel

Lækre luftige pitabrød med rugmel- sådan laver jeg luftige pitabrød med rugmel
Print opskrift Pin opskrift
1 t 22 min
Antal: 8 stk.

Ingredienser

 • 25 gram gær
 • 4 dl lunken vand
 • 2 spsk. olie
 • 3 tsk. salt
 • 2 tsk. sukker
 • 500 gram hvedemel
 • 150 gram rugmel

Fremgangsmåde

 • Rør gær med lunken vand. 
 • Tilsæt olie, salt og sukker. 
 • Kom hvedemel i og til sidst rugmel. Ælt grundigt, evt. på en køkkenmaskine. 
 • Lad dejen hæve tildækket i 50 min.
 • Tril til boller og læg under et fugtigt klæde- gerne på bagepapiret. Lad hæve i 20 min.
 • Rul bollerne til 5 mm tykkelse og lad hæve igen i 25 min.
 • Rul bollerne igen til 5 mm tykkelse.
 • Tænd i mellemtiden ovnen på 250 grader- eller 260 grader varmeluft. Lad bagepladen stå i ovnen, mens den varmer op.
 • Kom fosigtigt bagepapiret med pitabrød over på den varme bageplade og bag i ovnen i ca. 4 min. De puffer nu gerne op og bliver luftige.
 • Når de er ude af ovnen lægges de på en bagerist. Kom et hårdt opvredet klæde over- det modvirker at de sprækker.

 

Fyld i pitabrød

Pitabrød med rugmel kan fyldes med lige det du allerbedst kan lide. Feks. hakket oksekød, stegt kyllingebryst eller med med tunsalat eller den her dip af laksefilet.

Hvordan får man fisk i ungerne?

Jeg tror mine børn er som børn er flest, når det kommer til fisk! De kan godt lide fisk, de kan bare ikke lide dem tilberedt på alt for mange måder. Kogt? Nej. Ovnbagt? Ok. Stegt? Ja. Stegt og paneret. Yes, please! Fisk med en god panering og med en god dip eller remoulade ryger gerne ned.

Fisk i pitabrød:

Vi fylder stort set altid vores pitabrød med fisk af en slags. Det er en god måde, at få de sunde sager i sig selv og ungerne. Jeg synes nemt, at det kan blive lidt en udfordring at få nok fisk i ungerne. Men kommer det i pitabrød…. ja så bliver det sjovt nok gerne spist. Du kan lave en skøn dip af laks og komme i pitabrød. Mine børn spiser den meget gerne.(se link lige her) dip af røget laksefilet

Jeg ser nu, at der ikke ligger en opskrift på en børnevenlig tunsalat her på bloggen. Det er i grunden en skam. Coming up….

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest