Luftige pitabrød med rugmel

Luftige pitabrød med rugmel. Hvordan får man de hjemmelavet pitabrød ligeså luftige og lækre som dem man køber?

Et ord: Varmen!

Det er varmen der gør det. Jeg har være lige længe nok om, at lure finten til de luftige pitabrød, men det har jeg så nu.

Jeg har kommet rugmel i dejen og på trods af den lidt tungere melsort, får du et skønt og luftigt pitabrød. En hel almindelig ovn kan skam gøre det. Sæt ovnen på 230 grader og lad bagepladerne blive i ovnen, mens du varmer den op. Så er tricket blot at trille bagepapiret med pitabrødene over på den varme bageplade og komme dem straks i ovnen.  Det er det rene guf, det siger jeg dig.

 

pitabrød med rugmel

Pitabrød med rugmel

luftige pitabrød med rugmel

Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 1 time 22 minutter
Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 6 dl lunken vand
  • 2 spsk. olie
  • 3 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 700 gram hvedemel
  • 150 gram rugmel

Sådan gør du

  1. Rør gær med lunken vand. 

  2. Tilsæt olie, salt og sukker. 

  3. Kom hvedemel i og til sidst rugmel. Ælt grundigt, evt. på en køkkenmaskine. 

  4. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

  5. Tænd ovnen på 230 grader varmeluft. 

  6. Kom beggeplader ind i ovnen. 

  7. På hvert bagepapir, lækker du 6 pitabrød. De skal være ca. 10-13 cm i diameter og 1-1,5 cm. høje. 

  8. Når ovnen er varm, lægger du forsigtigt hvert stykke bagepapir over på her bagepapir. Bag i ovnen i 11-14 min. til de er gyldne og hævede. 

  9. Afkøl på en bagerist. 

 

Fyld i pitabrød

Pitabrød med rugmel kan fyldes med lige det du allerbedst kan lide. Feks. hakket oksekød, stegt kyllingebryst eller med med tunsalat eller den her dip af laksefilet.

Hvordan får man fisk i ungerne?

Jeg tror mine børn er som børn er flest, når det kommer til fisk! De kan godt lide fisk, de kan bare ikke lide dem tilberedt på alt for mange måder. Kogt? Nej. Ovnbagt? Ok. Stegt? Ja. Stegt og paneret. Yes, please! Fisk med en god panering og med en god dip eller remoulade ryger gerne ned.

Fisk i pitabrød:

Vi fylder stort set altid vores pitabrød med fisk af en slags. Det er en god måde, at få de sunde sager i sig selv og ungerne. Jeg synes nemt, at det kan blive lidt en udfordring at få nok fisk i ungerne. Men kommer det i pitabrød…. ja så bliver det sjovt nok gerne spist. Du kan lave en skøn dip af laks og komme i pitabrød. Mine børn spiser den meget gerne.(se link lige her) dip af røget laksefilet

Jeg ser nu, at der ikke ligger en opskrift på en børnevenlig tunsalat her på bloggen. Det er i grunden en skam. Coming up….

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.