Macarons med hindbær – de små franske fristelser smager så ualmindelig godt og pynter på kagebordet. Når først du er i gang er de slet ikke så være at lave.
De her macarons har jeg fyldt med hindbærmarmelade og kommet en smule rød frugtfarve i dejen. Det sidste mest for synets skyld. De bliver så fine og pyntelige og smager samtidig dejlig frisk.
Om kagelykke
De bringer lykke på bordet gør de. De små og runde macarons. De har den helt tilpasse størrelse, hvor man lige kan hapse en, eller to, eller tre…
I julegave var jeg så heldig at få lige det jeg allermest ønskede mig(udover artige børn seføli´!), et kagefad i lag. Endelig tog jeg mig sammen til at få det på ønskesedlen. Og fik det søreme.
Kagefadet er i tre lag og står fremme til daglig med de frugter vi spiser. Det er smukt og dekorativt. Men når der er gæster til kagebord, for jo det bruger vi skam. Vi inviterer gerne til kaffe og kage, sådan midt på dagen, midt imellem frokost og aftensmad. Her pynter de smukke macarons så fint. Muffins i et lag, frugter i det andet og macarons i det tredje. Nøøøøj, det er pænt 🙂
Macarons med hindbær
Macarons opskrift
Ingredienser
- 170 gram flormelis
- 120 gram mandelmel(sigtet igennem en si)
- 2 spsk. sukker
- 3 stk. æggehvider
- lidt rød frugtfarve
Hindbærfyld
- 150 gram hindbær
- 1 dl sukker(evt. syltet sukker) eller alternativt 1 spsk. melatin
- saften af en halv citron
- 40 gram sirup
Fremgangsmåde
- Vend flormelis med mandelmel, som er kørt igennem en sigte.
- Pisk æggehvider luftige og helt fast. Tilsæt sukker og pisk grundigt. Vend med flormelis og mandelmelet. kom frugtfarve ved og rør til dejen er glat og smidig.
- Kom i en sprøjtepose. beklæd to bageplæader med bagepapir.
- Sprøjt ca. 40 runde kager, som er på størrelse med lidt større end en fem krone.
- Lad nu bagepladerne med kagerne stå og tørre i ca. 45 -50 min. De skal danne skorpe.
- Stil ovnen på 125 grader. Bag pladerne en af gangen nederst i ovnen.
- Bag kagerne i ca. 25 min. Kagerne skal slippe let, når du forsøger at løfte dem med en paletkniv.
Hindbærfyld
- Varm hindbær i en gryde. Kog op. Når det koger tilsættes enten syltesukker eller sukker. Bruger du sukker og meltain(stivelse), røres 4 tsk. melatin med sukker og kommer i den kogende masse. Kog det hurtigt op. Tag af varmen og afkøl.
- Smør hindbærmarmelade på den ene halvdel(bunden) af kagen og læg en kage ovenpå.
- Opbevar på køl.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter?
Søde, smukke og smagulde kager har nu aldrig gjort nogen noget, vel? Kager der hører årstiden til kan for eksempel noget helt særligt.
Når det er hen på det sene forår og rabarberne popper op af jorden laver jeg gerne den her:Verdens bedste rabarbertærte
Når sommeren er ved at gå på hæld er den her: Nem og lækker æblekage
Ved juletid, denne : Sirupskage med smørcreme.
Og sådan kunne jeg blive ved. Macarons derimod – sprøde, søde og let seje franske kager, ja så kan de serveres året rundt! Fyldet kan varieres og har du først styr på teknikken og føler den sidder lige i skabet, ja så kan du tilpasse smag af fyldet. Kanel-æblefyld ved juletid, kirsebærmarmelade om sommeren og så videre. Prøv dig frem 🙂
God bagelyst derude,
KH, Benedicte
0 kommentarer