Et madbrød med rosmarin og flagesalt – saftige, luftige og lette at lave.
Børnene elsker dem i madpakken (det gør jeg i øvrigt også) og så er de helt perfekte som tilbehør til vinterens supper eller sommerens buffetter og tapasfade.
Madbrød med rosmarin
En madbrød opskrift som den her er dejligt tilbehør til alt fra supper, gryderetter eller som tilbehør på en buffet. Du kan tilsætte alle de former for krydderier du foretrækker og jeg varierer gerne fyldet når jeg laver madbrød. Nogle toppes med krydderurter, andre masser af tørret chili og andre revet ost.
Revet cheddarost eller revet mozzarella er rigtig velegnet og smager dejligt på en madbrød. Flagesalt er næsten et must og gør en himmel til forskel. Kom et drys på før og efter bagning- det giver sprødhed.
Madbrød med fyld
Nem og lækker opskrift på et italiensk madbrød med rosmarin og andre former for fyld, som chili, cheddar eller timian. Du kan også vælge at tilsætte fyldet til de her madbrød i dejen. Det kan du gøre, hvis du ønsker en mere kraftig smag. I så fald kan du tilsætte eksempelvis 3 spiseskefulde tørret rosmarin, chili eller revet ost til dejen og stadig komme samme mængde på, som opskriften viser som fyld.
Egentlig er det kun fantasien der sætter grænser for, hvilke fyld der kan komme på et hjemmelavet foccacia brød, så brug dine yndlingskrydderier eller hvad du på lager.
madbrød med rosmarin
Ingredienser
- 25 gram gær
- 4 spsk. olivenolie
- 2 dl lunken vand
- 1 tsk. salt
- 370 gram hvedemel
- 1-2 spsk. rosmarin
- 100 gram revet ost
Fremgangsmåde
- Opløs gær med vand. Tilsæt olie, salt og mel og ælt grundigt. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.
- Form nu 10 boller og tryk dem flade, så de er ca. 0,5 cm. høje.
- Lad dem efterhæve i 10 minutter, mens ovnen varmer op til 215 grader. Kom olie på med en pensel og drys med flagesalt, tørret rosmarin(2 tsk. pr. stk.), chiliflager eller revet cheddarost - (ca. 1,5 spsk. pr .stk.)
- Bages i ca. 15 min. til de er gyldne og let hævet op.
- Tip. Madbrøddene kan fryses ned også.
Opskrift på bagværk
Det er duften af lækkert hjemmebag jeg holder noget så meget af. Det er den ultimative hjemmehygge fornemmelse, når duften spreder sig og man forventningsfuldt glæder sig til at sætte tænderne i det lækre brød. De er fine og dekorative og pynter på et buffetbord, samtidig holder de sig fugtige og lækre og kan sagtens stå ude et par timer på buffeten uden af de bliver kedelige og tørre.
De er også velegnet som et godt brød til suppen – det uanset om du serverer dem til en let og sommerlig ærtesuppe eller en mere vinterlig en af slagen som den her Kartoffel jordskokkesuppe
Sådan ser de små madbrød ud inden de ryger i ovnen. Jeg varierer med fyldet og kommer alt fra tørret chilli, cheddarost, chili eller blot flagesalt på.
Lyst til at modtage en mail, når der er nye opskrifter fra Benedictes mad?
Gør som mange andre læsere og skriv dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde. På den måde er du altid ajourført på skønne lækre madopskrifter
Høres vi ved?
Kh, Benedicte
0 kommentarer