Madbrød på pande

Alt det andet, Opskrifter på brød

Madbrød på pande – her får du en opskrift på de lækreste pandebrød lavet på pande og ikke i ovnen. Det gør dem så ganske nemme at lave og herhjemme bliver de faktisk tryllet frem et par gange om ugen. De er nemlig rigtig velegnet til mange retter, ikke mindst gryderetter, hvor man kan bruge det bløde brød til at skrabe de sidste rester af tallerknen. Jeg siger det bare!

Jeg smører madbrødene med olie på begge sider inden de steges og serverer jeg dem til en indisk eller en asiatisk thai ret, kommer jeg gerne lidt tørret hvidløg i olien, så fungerer de også som et slags naanbrød.

Da madbrødene er med bagepulver er de nemme at røre sammen og dejen skal ikke hæve, De færdige madbrød kan komme i fryseren og lunes let i en dampovn eller rister, så bliver de (næsten) så gode som nye. Pøses en smule vand på inden de ristes får de lidt saftighed tilbage.

 

Madbrød på pande

 

Madbrød på pande

Madbrød på pande

Madbrød på pande

Madbrød på pande

opskrift på lækre Madbrød på pande
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 10 madbrød

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel(måske lidt mindre)
  • 1 tsk. salt
  • 2,5 dl. vand
  • 5 tsk. bagepulver
  • 5 spsk. olie
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Vend mel med de tørre ingredienser og tilsæt så vand og olie. Er dejen for klistret kan tilsættes en smule mere mel, til dejen ikke klistrer, men stadig ikke er tung
  • Skær nu 10 lige store stykker og form let runde. Rul ud enten med kagerulle eller håndfladen til ca. 0,5- 1 cm i højden og kom lidt olie på en slip let pande. Steg det første madbrød i ca et minuts tid på lidt over mellemvarme(7 på mit komfur)Smør eller pensl lidt olie på den anden siden og vend. Steg færdig til let gylden og boblende.
  • Kom på en tallerken og dæk evt med folie og et viskestykke

Andre opskrifter som du kunne være interesseret i:

Madbrød holder! De fleste retter fra en let salat til mere tunge gryderetter får lige prikken over i´et, når det serveres med et godt madbrød, Det her madbrød på pande er super fordi det ikke kræver hævetid og dermed kan tilberedes på under en halv times tid. Men du skal da ikke slippe for nogle af mine andre opskrifter på madbrød. Måske de også skal prøves af?

Nemt madbrød med krydderierMadbrød med rosmarin

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest