Nemt madbrød med krydderier

Opskrifter på brød

Nemt madbrød

Det her madbrød er en opskrift på et nemt brød, som jeg gerne laver, når jeg har glemt at være i god tid! Det hæver nemlig blot én gang, hvilket minimerer tiden. Jeg serverer det som et madbrød med lækre krydderier på toppen. Så er lykken gjort.

Skulle der være rester til overs kan det fryses ned eller ristes dagen derpå. Brødet er mest velegnet til at nyde på selve dagen, hvor det er friskbagt – eller som nævnt, som ristet, dagen derpå.

Det smager virkeligt skønt og er et klart bevis på, at man da sagtens kan bage et lækkert hjemmelavet madbrød, selvom man har tiden imod sig. Glem alt om surdej, flere gange hævning med mere. Det her er færdigt fra start til slut på lidt over en time. Det holder dag!

 

Nemt madbrød

Nemt madbrød

Nemt madbrød

en opskrift på et madbrød så nemt at røre sammen. Da brødet blot hæver én gang er det et nemt brød.
Print opskrift Pin opskrift
1 t 15 min
Antal: 12 stykker

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 5 dl. mælk(lillefingervarmt)
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 4 spsk. smeltet smør eller olie
  • 2 tsk. sukker
  • 12 dl. hvedemel(måske en anelse mere)

topping

  • flagesalt
  • 5 spsk. god olie
  • provence krydderier eller en blanding af timian oregano, rosmarin

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i mælk. Tilsæt salt, fedtstof og sukker.
  • Ælt mel ved. Dejen æltes nu grundigt. Gerne i ca. 5 min, på en køkkenmaskine eller ved håndkraft.
  • Kom i en beklædt form - ca. 30 cm i diameter. Med våde fingre trykkes i brødet. Olie, flagesalt og krydderier fordeles herover.
  • Lad hæve i ca. 25 min. under klæde.
  • Sæt ovn på 200 grader ved varmeluft. Når ovnen er varm og brødet hævet sættes det forsigtigt i ovnen. Bages i ca. 25-30 min. til gyldent.

Brød og hjemmebag

Et hjemmelavet madbrød er sådan et jeg gerne nyder som tilbehør til vinter halvårets supper og gryderetter. Men da brødet er hurtigt at lave, kan jeg også finde på at servere det til fx. fisk, fjerkræ, kød i stedet. Så vil jeg undlade fx. kartofler og servere det her i stede. Duften der spreder sig  i køkkenet af de bagte krydderier på toppen af brødet er slet ikke værst. Det dufter ret godt.

Flere opskrifter på hjemmebagt brød

Madbrød med rosmarinHurtigt og nemt franskbrødBrød dekoration

 

Nemt madbrød

Flere opskrifter fra Benedictes mad

Du er meget velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gøres i den grå bjælke. Herefter  modtager du en mail, når der er nyt herinde fra. Helt kvit og frit.

Høres vi ved?

Hilsen Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest