Nemt madbrød
Det her madbrød er en opskrift på et nemt brød, som jeg gerne laver, når jeg har glemt at være i god tid! Det hæver nemlig blot én gang, hvilket minimerer tiden. Jeg serverer det som et madbrød med lækre krydderier på toppen. Så er lykken gjort.
Skulle der være rester til overs kan det fryses ned eller ristes dagen derpå. Brødet er mest velegnet til at nyde på selve dagen, hvor det er friskbagt – eller som nævnt, som ristet, dagen derpå.
Det smager virkeligt skønt og er et klart bevis på, at man da sagtens kan bage et lækkert hjemmelavet madbrød, selvom man har tiden imod sig. Glem alt om surdej, flere gange hævning med mere. Det her er færdigt fra start til slut på lidt over en time. Det holder dag!
Nemt madbrød
Nemt madbrød
Ingredienser
- 50 gram gær
- 5 dl. mælk(lillefingervarmt)
- 1,5 tsk. groft salt
- 4 spsk. smeltet smør eller olie
- 2 tsk. sukker
- 12 dl. hvedemel(måske en anelse mere)
topping
- flagesalt
- 5 spsk. god olie
- provence krydderier eller en blanding af timian oregano, rosmarin
Fremgangsmåde
- Opløs gær i mælk. Tilsæt salt, fedtstof og sukker.
- Ælt mel ved. Dejen æltes nu grundigt. Gerne i ca. 5 min, på en køkkenmaskine eller ved håndkraft.
- Kom i en beklædt form - ca. 30 cm i diameter. Med våde fingre trykkes i brødet. Olie, flagesalt og krydderier fordeles herover.
- Lad hæve i ca. 25 min. under klæde.
- Sæt ovn på 200 grader ved varmeluft. Når ovnen er varm og brødet hævet sættes det forsigtigt i ovnen. Bages i ca. 25-30 min. til gyldent.
Brød og hjemmebag
Et hjemmelavet madbrød er sådan et jeg gerne nyder som tilbehør til vinter halvårets supper og gryderetter. Men da brødet er hurtigt at lave, kan jeg også finde på at servere det til fx. fisk, fjerkræ, kød i stedet. Så vil jeg undlade fx. kartofler og servere det her i stede. Duften der spreder sig i køkkenet af de bagte krydderier på toppen af brødet er slet ikke værst. Det dufter ret godt.
Flere opskrifter på hjemmebagt brød
Madbrød med rosmarin, Hurtigt og nemt franskbrød, Brød dekoration
Flere opskrifter fra Benedictes mad
Du er meget velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gøres i den grå bjælke. Herefter modtager du en mail, når der er nyt herinde fra. Helt kvit og frit.
Høres vi ved?
Hilsen Benedicte
0 kommentarer