Madtærte med bacon og fetaost

Hverdagsmad til store og små

Den her mad tærte med fetaost og bacon har jeg simpelthen lavet et utal af gange til min store familie herhjemme. Jeg varierer gerne indholdet i madtærten og laver gerne en “tøm køleskabet” tærte en gang imellem, når køleskabet bugner af halvkedelige rester.

En madtærte  kan væres  så dejlig som en let ret til aftensmad eller som en del af en brunch eller frokostmenu. En kold rest til frokost dagen efter er også dejlig.

Jeg har altid elsket madtærter helt fra jeg var lille. Min mor lavede de bedste tærter og selvom jeg ikke var overekset med varme grøntsager som barn, var det som om at i madtærter… gerne mixet med bacon, så ryger alle de varme grøntsager lige i løgneren. Det gjorde de hos mig barn og det gør de sjovt nok også hos mine børn, som ellers absolut ikke er overvild med varme grøntsager. Men bacon er magisk og det er smeltet ost også. Det match? Det er godt!

Madtærte til en buffet

Gode venner var forbi til en bid frokost. Nu er det så bare sådan at vores weekender ofte også er fuldt med sportsaktiviteter og diverse gøremål. Så jeg har hverken tid eller lyst til at stå i køkkenet. Så få men nemme sager gjorde det ud for en frokost buffet og bestod af det her:

En salat med spinat, mini mozzarellaost, gulerødder, tørret tranebær, nektarinbåde(æbler, pære kan bruges) og ristede solsikkekerner.

Pasta med grøn pesto,

Ostefad med pølser og oliven,

Madbrød

Gnavegrønt og  så selvfølgelig

den her tærte med fetaost og bacon.

Og så tog det i virkeligheden ikke så lang tid at lave. Brødet havde jeg bagt flere uger for tiden og tøede blot op til lejligheden. Spinat i salaten er altid godt og sundt og så er jeg lidt pjattede med at købe de poser, hvor spinaten er vasket. Så er det nemt, blot at komme i skålen og toppe med grøntsager. Pasta med pesto er aller bedst nykogt, så den laves på dagen. Nem og godt og kan sagtens serveres for mindre børn, hvis du supplerer med masser af gnavegrønt.

Madtærte med fetaost og bacon

tærte med fetaost og bacon

Tærte med fetaost og bacon

tærte med fetaost og bacon

lækker madtærte med bacon og fetaost
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 rulle færdig tærtedej(med eller uden fuldkorn)
 • 1 stor håndfuld frisk spinat
 • 200 gram bacontern
 • 100 gram feta
 • 100 gram mozarella og cheddarost
 • 4 stk æg
 • 2 dl mælk
 • 1 dl fløde
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Rul tærtedejen ud på en tærteform(jeg bruger gerne en færdigtærtedej)Men se ellers link til hjemmebagt tærtedej.
 • Kom en håndfuld spinatblade på tærtebunden og drys med bacon og fetatern.
 • Pisk æg, fløde og mælk sammen og krydr med salt og peber. Pisk grundigt og kom over tærtedejen. Drys med revet mozarella eller cheddar.
 • Tænd i ovnen på 200 grader. Sæt tærten ovnen i ca. 35-40 minutter til æggemasse ner fast og osten er gylden.

Hjemmelavet tærtedej

Vidste du at jeg sjældent laver min egen tærtedej? Jeg gider bare ikke! Ved ikke hvorfor! Gider bare ikke. Punktum. Men jeg gider tærter og elsker det faktisk, så det er i grunden ærgerligt. Og så synes jeg faktisk at købetærtedeje er blevet bedre og bedre. Har du modet på at lave tærtedejen selv, får du lige linket her til hvordan du gør det: tærte med laks og aspargesbroccoli

tærte med fetaost og bacon

Tak fordi du læste med.

Kærlige hilsner,

Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

4 Kommentarer

 1. Karina Feltendahl

  Hej,
  Steger du baconen før den kommes på som tærtefyld ?

  Svar
  • Benedicte Thrane

   hejsa

   Nej det gør jeg ikke. Når den drysses henover synes jeg den får en fin sprødhed,
   Hilsen Benedicte😊

   Svar
 2. Mette

  Kan man bruge frosset spinat ? Hvis det tør op og drypper af?

  Svar
  • Benedicte Thrane

   Det tænker jeg godt at du kan. Husk at trykke det af for overskydende væske 😊

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest