De her mandelkager – biscotti kager er max lækre. De er lavet hurtig, da dejen blot skal røres sammen i den rækkefølge du nu synes. Så former du en hurtig pølse af den halv-fugtige dej og bager i kort tid, skærer i passende skrå skiver af ca 1 cm- bager igen i kort tid og vupti er de klar.
Måske skal de nydes som på italiensk manér og dyppes i kaffen, eller måske som dessert til et glas amaretto likør?…. eller hvad med som snack til det kolde glas hvidvin på terassen? Hvis sidstnævnte kan du undlade vanillen, så de er knap så søde. Kan også anbefale dem i børnenes madpakker. Her er de en hitter og jo egentlig et meget godt altenativ til alt det andet søde, de ellers kan få med?
Hurtig lækker opskrift på mandelkager – biscotti
Du får ca. 12 biscotti kiks ud af portionen her. Du kan snildt vælge at bage en større portion. Det gør jeg gerne. Du kan justere i opskriften, afhængig af antal portioner. God fornøjelse 🙂
Nem biscotti opskrift med mandler
Ingredienser
- 40 gram mandler(smuttede )
- 80 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 1 stk. æg
- 1/2 stk. citron(skallen heraf)
- 0.5 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vanillesukker
Fremgangsmåde
- Rør alle ingredienser sammen og saml med ægget. Dejen er nu noget klistret.
- Tænd ovnen på 190 grader.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og kom dejen op bagepladen. Du kan med fordel fugte dine fingre, så dejen slipper let og du lettere kan forme "pølsen".
- Bag kagen i midten af ovnen i ca. 15-17 min.
- Tag pladen ud og skær med det samme i ca. 12-14 skiver på skrå- ca. 1 cm tykkelse.
- Læg kagerne på siden og bag i yderligere 10-12 min. til de er sprøde og gyldne. Tag pladen ud.
- Når kagerne er afkølet kan de opbevares i en tætlukket patentglas eller dåse.
Mandlerne bliver bløde i ovnen under første bagning- derfor er det lige så nemt, at skære hver lille mandelkage/biscotti ud i skiver. Så ligger hver mandel skåret over og er så dekorativ og smager så godt i hver en kage. Jeg er pjattet med mandler. Mandler mig her, mandler mig der, mandler mig allevegne!
Jeg salter dem og kommer i salater, jeg maler dem til mandelmel og kommer i de franske klassikere macaron eller spiser alt hvad jeg kan, hvis jeg mikser dem med rosiner, tranebær eller grofthakkede abrikoser. Mandler kan det hele.
Min kære mor var ret vild med alt hvad der var italiensk. Uanset om det var Italiensk mad eller desserter. Bare gerne italiensk. Derfor er de her biscottier med mandler lige noget hun ville have kunne lide. Så jeg tænker på hende, når jeg enten bager eller spiser italiensk. Sådan er mad lige del oplevelser og minder om noget man har kært.
Biscotti med mandler
0 kommentarer