Jeg er helt ekset med salater. Alle former for salater. Et meget enkelt måltid kan ende med at blive noget af det bedste, blot det serveres med… en god salat med gode sager. Den behøver ingenlunde være fyldt med mange forskellige grøntsager, bare der er noget sprødt ,frisk og sødt i, så er jeg med. Den her salat med blomkålsris synes jeg opfylder det. Den er super nem, sund dejlig sprød.
Blomkålsris kan købes i poser, hvor det allerede er finthakket. Det har jeg brugt i den her blomkålssalat, men du kan lige så vel bruge en del af et helt blomkål.
Blomkål er så super dejligt sund og mestrer sig ved at være spækket med vand, fibre og C-vitamin. Jeg er vokset op med en absolut forkærlighed for det hvide kålhoved, da min mor lavede verdens bedste blomkålsgratin. Det holder altså i dag også og jeg laver det jævnligt til familien. Se opskrift her: Nem blomkålsgratin – gratineret
Salat med blomkålsris og ristede mandler
Ingredienser
- 300 gram blomkål(meget fintsnittet eller hakket i foodprocessor)
- 1 stk. æble(jeg brugte pink lady)
- 1 håndfuld mandler (ristede)
- evt. lidt grønne blade, som basilikum persille eller lignende.
- 1 stk. avocado
Dressing
- 3 spsk. citron(saften heraf)
- 2 spsk god olie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kør blomkål igennem en foodprocesser eller riv på et groft rivejern. Kom i en skål.
- Hak mandler let groft. Kom olie i en pande og varm op på lidt over middel varme. Kom de hakkede mandler ved og drys med salt. Lad mandlerne stege gyldne i ca. 4-5 min. Rør undervejs, så de ikke bliver for brændte. Afkøl.
- Kom blomkålsris i en skål. Og fordel æbler og avocado skåret i mindre tern. Drys med ristede mandler.
- Pisk olie, citronsaft og salt og peber sammen og kom over salaten. Drys evt. lidt grønne basilikumblade over(mest for syns skyld)
Salat med blomkålsris og mandler
Top dine salater af med noget sprødt, særligt hvis du laver en salat til frokost, som et selvstændig måltid. Det giver tænderne noget at bide i og maven noget at arbejde med og dermed mere mæthed. Salater er jo i sig sjældent mættende. Topper jeg salaten med kerner rister jeg gerne solsikkekerner, græskarkerner eller sesamfrø på en varm pande. Pas på. Det går stærkt og særligt sesamfrø har det med at poppe op, så vær ved panden imens!
Grofthakkede nødder, som hasselnødder og mandler, let ristet i lidt olie på en pande og vendt med salt giver også en dejlig smag og bid til de fleste salater. Udover de sunde olier de indeholder selvfølgelig.
Andre salat opskrifter?
Se bare et lille udpluk af nogle af mine yndlings opskrifter på salater. De holder året rundt!
0 kommentarer