De her kugler med marcipan og kandiserede ingefær smager skønt. Det er en ny lille julefristelse for mig, da det er første gang jeg har lavet dem. Men tro mig, det bliver ikke den sidste. De smager så dejligt og så er de nemme at lave- og det er jo ikke at kimse af i den travle juletid, vel?
Marcipan med kandiserede ingefær
Urtekram laver nogle kandiserede ingefær, som smager lidt for stærkt for mig, hvis man spiser dem “rå”. Men blandet sammen med mandelmel og marcipan bliver det en skøn lille fristelse. Det stærke med det søde. Jeg rullede kuglerne i hvid chokolade og dryssede med guldstøv. Hvis du har en økologisk citron eller appelsin på lager, kan du rive en anelse skal i, for at give det syrlighed. Blot hvis du synes(jeg gjorde ikke)
Ingredienser
- 200 gram god marcipan
- 2 spsk. mandelmel
- 30 gram kandiserede ingefærtern
Fremgangsmåde
- Kom marcipan, ingefær og mandelmel i en blender(tilsæt evt. citrusskal)
- tril massen til kugler. Smelt chokolade og rul heri. Sæt på en plade og drys med guldstøv(hvis du har)
Flere julelækkerier? Honninghjerter er skønt i julen. dejen er nem at rulle, hvis du har børn i køkkenet. https://benedictesmad.dk/honninghjerter/
Jeg er sikker på, at der er flere producenter der laver kandiserede ingefær. Jeg havde blot en pose fra urtekram liggende. Derfor faldt valgt herpå. Den fungerede super til formålet. Og resten af indholdet i posen? Tja, de røg stille og roligt. Det gode ved de kandiserede ingefær er, at man får stillet den søde trang med blot et par stykker. De er lidt stærke, så det bliver ved de få! https://www.urtekram.dk/produkter/foedevarer/frugt/ingefaertern-kandiserede-oeko-155-g
0 kommentarer