Marengskys – Nemme og lækre marengs kys er der opskrift på. Klar fra mig til dig her på bloggen.

Fordi det er sommervejr og isvejr. Og is og marengs= lækker kombi. T

o ingredienser er alt hvad det kræver, så det er bare om at komme igang. marengskys

kys kager - marengskys

Ultra nemme kys-marengs kager - perfekte som tilbehør til is!
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 75 marengskys

Ingredienser

 • 3 bægre æggehvider(=4,5 hvider)
 • 280 gram sukker
 • evt lidt rød frugtfarve
 • evt. lidt jordbærsmag

Fremgangsmåde

 • Sæt ovnen på 80 grader.
  Pisk æggehviderne helt stive i en skål. Rør nu sukker i. Pisk sammen. Voila. 
  Nu hælder du enten massen i en rigtig sprøjtepose og sætter  som marengskys på  en bageplade med bagepapir.  Du kan også benytte en almindelig dybfrostpose og klippe lille hul i hjørnet. Du får ca. 75 maregskys ud af denne portion.
  Sæt pladen ind i midten af ovnen på de 80 grader og sæt nu uret til 1 time og 30 minutter. Stille og roligt bliver de klar. De skal ikke blive brune, så hold øje undervejs.

Der var sol og glade dage hos os i lørdags. Vores vilde haveprojekt er endelig ved at være færdigt og så er det bare for fedt, at vi kan nyde den nye have fordi vejret er så fantastisk. Jamen 25 grader og ikke en vind!

Så kan man rigtig se, hvordan det har været hele bøvlet værd. Blod, sved og tårer und alles. Det har grebet om sig og har ikke været den nemme løsning. Men nu står vi med en have, hvor alle kvadratmeter er i gang. Og det er ikke så lidt fedt skulle jeg hilse og sige, når man har 4 unger og tre af dem er drenge, som har mega energi og alle kan lide at være udenfor.

Gode venner var på besøg en varm lørdag aften. Vi grillede og spiste udenfor. Ungerne legede med vand og havde en fest. Da duggen faldt  trak vi indenfor og tændte op i brændeovnen, så børnene kunne blive gennemvarme.  Is-desserten med de her marengskys var desserten. Oh, hvilken lykke det var. Jeg havde lavet hyldeblomstsorbet, vanilleis, lakridsis og solbærsorbet.  Isopskrifter ligger der efterhånden mange af. Opskrifter på de nævnte is er på vej…

Marengskys

tip

Halvdelen af marengsmassen rørte jeg en teske rød frugtfarve i og 1 tsk. jordbæressens. Jeg har fundet en god en jeg selv køber. Den er fra bagetid (reklamelink)  https://www.bagetid.dk

Den lange bagetid på de lave grader sikrer en gennem sprød marengskys. Vi ønsker ikke en brun overflade, men en gennembagt og sprødt lille marengs.

Hvis det er fugtigt i vejret kan man godt opleve at marengsen bliver let blød efter nogle timer. Ikke blød blød, men at den mister lidt af det sprøde. Sådan er det. Det gør intet ved smagen.

marengskys

 

marengskys

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

1 Kommentar

 1. Mari

  5 stars
  Super nem og go opskrift

  Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest