Müsli med honning og tørret frugt.
Opskrift på sprød og nem hjemmelavet müsli med honning og tørret frugt
En müsli som smager dejligt på din yndlings yoghurt eller græsk yoghurt. Det er et hit herhjemme. Den tager cirka fem minutter at røre sammen i en pande og bliver sprød, når den er kølet af igen. For den enkle udgave kan du vende med rosiner eller tranebær. Men har du andre slags tørret frugt kan du bruge tørret papaya, bananchips, dadeltern, abrikostern eller andre tørret frugter.
Den honningristede müsli er et godt alternativ til de mere sukkerholdige købe udgaver og kan laves af det du sikkert allerede har på lager. Top med sirup på en portion yoghurt for den ekstra søde sult- eller dessert.
Eller nyd på en portion skyr eller yoghurt naturel med friske bær og frugter. Sådan foretrækker jeg det og synes det er en skøn måde at starte dagen på eller blot til at stille den lille eftermiddagssult!
Müsli med honning
Der er nu noget særligt ved at lave sin egen musli. Det er også en god måde, at begrænse sukkermængden, som normalt er ret høj i de færdigkøbte produkter. Mine børn (er nok som børn er flest og) elsker søde sager! En hjemmeristet mysli bliver fuldt accepteret og de elsker den! Man ved hvad der er i, det er nemt og har vist i øvrigt en noget billigere kilopris end købeudgaverne.
Müsli med honning og tørret bær
En hjemmeristet müsli med tørret frugt tager rundt regnet 5 minutter at lave. Det skønne ved den her opskrift er at det er nemt, selv at justere sukkerindholdet i sin musli. Spis den so men snack, på en portion yoghurt eller skyr eller nyd den sammen med æble og pærebåde for den ultimative snack!
Når Axel kommer hjem fra børnehaven er han ofte sulten. Ret sulten. Se det går jo ikke han får alt for meget at spise, når tiden nærmer sig aftensmad. For det er nu sjovest, når han stadig er sulten, når vi sætter os til bords. En lille snack med frugtstykker og honningristet mysli- det er et godt alternativt. Der er sødt og sundt og maven kan stadig spise løs når det er tid til middagsmad.
I øvrigt er det også lækkert i madpakken. En lille plasticbeholder med hjemmeristet müsli fungerer godt og
müsli med honning
Ingredienser
- 5 spsk. honning
- 4 dl. havregryn
- 2-3 spsk. tørret frugt(fx. tranebær, rosiner, tørret bananskiver, papayatern osv.)
Fremgangsmåde
- Kom havregryn på en pande.
- Varm forsigtigt op i mens du kommer honning ved. Vend blandingen rundt til det bliver let gyldent på mellemvarme.
- Når det er blevet let gyldent kommer det tørret frugt ved og vendes rundt.
- Kom blanding til køl på bagepapir. Det bliver sprødt, når det er kølet af.
Honningristet musli med havregryn og tørret frugt. Klar på 5 minutter og dejligt som topping på en portion skyr eller yoghurt.
Om sukker og müsliblandinger
Jeg kunne købe mig fattig i færdigblandede og sukkerholdige müsliblandinger. Det gør jeg dog ikke. Jeg laver dem selv. Køber jeg dem er de væk hurtigere end jeg får set mig om. Børnene spiser dem som det rene slik, fordi de er så sukkerholdige som de ofte her. Derfor er det nemmere at lave dem selv. Så kan man selv bestemme mængden af tørret frugt og mængde af honning.
Lignende opskrifter: sprød müsli med honning, Nem musli med to ingredienser
0 kommentarer