Tatarsauce til fisk og kød

Alt det andet, Hverdagsmad til store og små

Nem  tatarsauce – som tager ti minutter at røre sammen og er mere eller mindre formidabel til alt fra laks, friturestegt fisk og rejer, til fjerkræ og anden kød. Kort sagt passer den til det meste.

Jeg synes den klassiske sauce tatare er spækket med umami. Sådan oplever jeg det, når jeg får serveret noget som ligesom fylder i munden. Hvor man lige siger et “wauv – det er lækkert”. Den er super enkel at røre samme og ingredienslisten synes jeg ikke du behøver røre ved. Jo, tilføre lidt ekstra kapers, agurk, salt, peber, citron, hvis du synes den mangler. Men her må du nødig undgå fx. kapers, som jeg ellers ved er en smagsdeler for mange. Det er nemlig ikke alle der er vild med kapers, men jeg lover dig. I en klassisk og nem tatarsauce hører den sig til.

 

Nem tatarsauce

Laks er og bliver vores foretrukne fisk herhjemme. Alle børnene herhjemme spiser den med største velbehag, og det gør de voksne også. Vi køber gerne en hel ferske  lakseside, krydrer den med salt, peber, citronskiver og en smule smør. Ind i ovnen og ca. 20 min. er der et herligt stykke fisk klar. Har du en dampovn, kan du med fordel bruge den. Har du en funktion på med navnet fisk kan du bruge den – alternativt mellemniveau af damp. Har du ingen dampovn bruger du almindelig ovn- det smager jo stadig dejligt.

Mayonnaise i sig selv er jo lidt en fed ingrediens, men rørt op med med kapers, agurk og citronsaft får man en let og frisk tatar sauce. Prøv selv. Sådan laver du den.

Nem tatarsauce

Tatarsauce

En nem opskrift på tatarsauce som er velegnet til friturestegte retter, fisk og kød
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 4 spsk. god mayonnise
  • 2 spsk. hakkede kapers
  • 3 tsk. finthakket persille
  • 4 spsk. finthakket syltede agurker(fx. agurkesalat, syltede drueagurker eller cornichoner)
  • 0,5 stk. citron(saften heraf)
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Finthak både agurker, persille og kapers. Vend med mayonnaise og smag til med citronsaft, salt og peber.

Laks med tatarsauce

Nem tatarsauce

Nem tatarsauce

Du vil måske være interesseret i andre retter med laks:

Ovnbagt laks med krydderurterhel lakseside med persille-sesamtopping

Tak fordi du læste med. Det glæder mig rigtig meget.

vi høres ved,

Kh, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest