Lækker ovn bagt laks med sprød fyld – familien favorit version af ovnbagt laks.
ovnbagt laks med krydderurter
Tilbehør til laks
Denne her opskrift på ovnbagt laks, laver jeg ganske ofte. Fisk er godt og fisk er sundt og så er det en rigtig god måde at variere måden vi serverer laks på herhjemme. Laks er en af de fiskearter som alle i familien kan lide, så det er en god måde at sikre sig, at alle får de gode fiskeolier. Sådan en laks i ovnen med sprød topping har så meget smag i sig selv, at jeg ikke synes det er nødvendigt at servere så meget til. Men nye kartofler bagt laks med pasta er også altid et ret godt og klassisk miks.
Laver du en omgang af denne bagt laks om vinteren kan du i stedet for nye kartofler, lave hasselback kartofler eller klassiske bagekartofler. Måske sidstnævnte med persillesmør? Det holder.
Spinat, enten en salat med friske spinatblade går godt til, men det gør flødestuvet spinat også. Ikke mindst sidstnævnte. Glem ikke et klem frisk citron. Ingen laks uden et par dråber frisk citronsaft. Ovnbagt laks med grøntsager, som tilberedes med laksen i ovnen er sund og nem mad. Kom hele tomater, løg eller store skiver af squash, alle toppet med lidt olie, salt og peber. Så er der nem og sund ovnmad klar lidt efter.
Hjemmelavet bagt laks med krydderurter
I denne her opskrift på bagt laks har jeg lavet fyld til laksen med rasp, basilikum, purløg og lidt revet ost. Når man først flere gange har fået smag for at lave ovn bagt laks med fyld, kan man variere lidt efter hvad køleskabet byder på. Persille, forårsløg, rødløg går for eksempel også rigtig godt i stedet for basilikum og purløg.
Bagt laks i ovn
laks med krydderurter i ovn
Du kan vælge og gøre som jeg og servere en hel lakseside i ovn, men du kan også bruge laksefiletter i stedet. Det fungerer lige så fint. Uanset hvad er det en rigtig god måde at tilberede den skønne laks.
ovnbagt laks
Ingredienser
- 600 gram lakseside(eller filetter)
- 6 spsk. rasp
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. smør(smeltet)
- 0,5 fed hvidløg(finterevet)
- 4 spsk. grofthakket basilikum
- 3 spsk. hakket purløg
- 2 spsk. fintrevet ost f.eks. parmesan eller emmentaler
- krydr med salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom laksen i et ovnfast fad.
- Hak basilikum og purløg og vend i en skål med olie, smør, rasp, fintrevet hvidløg, ost, salt og peber
- Fordel massen på laksen.
- Kom i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 18-20 min. Hold øje undervejs, sprødet skal blive gyldent og kødet skal være let fast.
Andre opskrifter med laks
Laksewrap med avocado, hel lakseside med persille-sesamtopping, One pot pasta med laks
Tak fordi du læste med 🙂
Du er altid meget velkommen til at dele mine opskrifter via de sociale medier. Du kan finde mig på både instagram, pinterest og facebook.
Håber vi ses der?!
Hilsen Benedicte
0 kommentarer