hel lakseside med persille-sesamtopping

Hverdagsmad til store og små

En hel lakseside med persille og andet godt er en fin måde at tilberede en hel lakseside på. Og tro mig, den her version er så skøn!

Laks er jo noget så sundt, det ved vi jo og så er det altid en hitter på middagsbordet herhjemme. Helt i samme samme målestok som fiskefrikadeller og sprøde fiskefileter. Så det er tit på menuen herhjemme.

Desuden tager laks jo ingen tid at lave. En hel lakseside som den her, skal blot have Max. 20-25 min. Næsten hellere for lidt end for meget. Tør fisk er ikke godt, men det er en saftig og lækker lakseside som den her. Du kan selvfølgelig lige så godt lave den her opskrift med laksefiletter i stedet 🙂

Server f.eks. med frisk pasta, måske vendt med grønt pesto og masser af gnavegrønt. Så tager maden ikke lang tid at lave den dag.

Sådan laver du en hel lakseside med  persille og sesamfrø.

Hel lakseside med persille

 

hel lakseside med persille  hel lakseside med persille

hel lakseside med persille-sesamtopping

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4

Ingredienser

  • 2 håndfulde persille
  • 4 spsk. olie(evt lidt mere)
  • 1/2 citron (saften heraf)
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser i en blender, foddprocessor eller minihakker. Sesamfrøene beøhver ikke blendes - vigtigst er persillen.
  • Fordel toppingen på en hel lakseside - eller på 6-8 laksefiletter.
  • Tænd ovnen på 200 grader og kom laksen ind i ca. 20-25 min ved en hel lakseside- 10-12 min. ved laksefiletter. Du kan vælge at komme laksen kort på grill funktion, hvis du ønsker en særlig sprød overflade. Kom evt. tynde skiver af citron på fisken inden den kommer i ovnen(mest fordi det ser dekorativt ud!)

 

hel lakseside med persille

Får du fisk nok?

Rigtig mange af os får ikke fisk nok. Det er egenlig en skam, for fisk er ofte 1)nemt at lave, 2)børnevenligt og er 3)mega – super – sundt.

Fisk er sundt, bla. fordi de indeholder sunde fiskeolier som omega-3 fedtsyrer og vitaminer som D-vitamin og selen. Ved at spise den anbefalede mængde fisk, nedsætter man risikoen for blandt andet hjerte-kar-sygdomme.

Voksne anbefales at spise 350 gram fisk, heraf ca. 200 gram fed fisk. Fed fisk er f.eks. laks,  makrel, ørred og sild.

350 gram svarer til to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. De får vi sjældent herhjemme og desværre oplever jeg og mange andre børnefamilier, at børn holder sig til ganske få former for fisk- ala laks og torsk.

Det har jeg så bare valgt at acceptere og laver derfor ikke så mange former for forskellige fisk. Jeg vil egenlig hellere, at børnene spiser det de får serveret end ikke. Også selvom det indebærer, at de får færre typer af  fisk, men ofte får fiskedunser, rødspættefileter og laks. Og sådan må det nu engang være.

Hvis du vil se nogle af mine børnevenlige fiskeretter kan du se dem lige her:

Fiskefrikadeller- sund og nemt

One pot pasta med laks

 

Vidste du at du kan finde mig på de sociale medier?

Du er velkommen til at finde mig på enten

Pinterest, facebook og Instagram. Det ville være fedt, om du #benedictesmad her, hvis du prøver en af mine opskrifter af.

Tak fordi du læste med.

De aller bedste hilsner,

Benedicte 💜

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest