Det er så herligt ja det er. Hjemmelavet is.Og så er det faktisk ret så nemt. Jeg har erfaret, at livet er for kort til dårlig is. Intet mindre. Og når man først har erfaret, hvor nemt det er sit lave sin egen vanilleis, uden alle mulige fancy ingredienser, ej heller uden den store fedt og sukkermængde, jamen så er det da for godt! Du laver en god og nem vanilleis sådan her:
Skøn og nem vanilleis med flormelis
Ingredienser
- 150 gram flormelis
- 4 æggeblommer = to bægre æggeblommer
- 3 æggehvider =to bægre æggehvider
- 1,5 spsk vanillesukker
- 2 dl piskefløde
- 3 dl almindelig mælk(mini, let, sød)
Fremgangsmåde
- I en skål pisker du hviderne stive.I en anden skål pisker du fløden stiv.Og i en tredje pisker du æggeblommerne grundigt og tilsætter nu flormelis og vanillesukker. Pisk let. Pisk nu æggeblomme/flormelis-massen sammen med mælken. Vend flødeskum og hviden i. Læg enten i en ismaskine eller et et fad. Hvis du ikke har en ismaskine anbefaler jeg, at du rører et par gange den første times tid.
Du får ca. en liter is ud af denne portionVoila! Når isen er frossen er den klar. Pynt med friske bær, karamelsauce, chokolade sauce. You name it!
Nem vanilleis
er da en hitter. Er det ikke? Vinter eller sommer er det et hit. Med denne her enkle udgave kan du toppe med lige hvad du vil…..
Er du ligesom mig og de fleste andre afsindig glad for is, så skal du altså lige læse det her. Det er direkte taget fra woman.dk http://www.woman.dk men ikke desto mindre må det jo så være helt korrekt 😉
Is får dig til at smile!
Har du nogensinde tænkt over, hvorfor du bliver så glad, når du spiser is – udover det selvfølgelig smager sindssygt godt? Det valgte nogle forskere at undersøge. De fik derfor nogle is-elskere til at spise Carte D’Or med vaniljesmag, og derefter kiggede forskerne på, hvordan is-elskernes hjerne begyndte at reagere gennem hjernescanninger.
Det viser sig, at når vi spiser is, så rammes det samme lystcenter af hjernen, som når vi vinder penge eller hører vores yndlingsmusik. Så du må hellere lige fylde din fryser med en masse vaniljeis.
0 kommentarer