Oliventapenade med soltørrede tomater – tre minutter, en minihakker og tre ingredienser og du er klar til at trække en lækker tapenade frem. Servér den som en del af et tapasbord. Det kan jeg anbefale. Tapenaden smager herligt, smurt på et stykke ristet brød eller som en dip til en brødstav som grissini. Min favorit? Klart med rugbrødschips. Det er guf.
Jeg elsker en god buffet med tapas som tema. Man kan napse og spise løs lige så længe maven kan følge med. Og det kan den altså. Altså følge med. Længe. Det er fremragende og faktisk ret nem mad at servere for gæster og kræver ikke den store forberedelse, hvis man køber sig til det meste. Men købe sig til en oliventapenade? Nej da. Ikke når det er så nemt at lave selv.
Sådan gør du.
Oliventapenade med soltørrede tomater
Oliventapenade med soltørrede tomater
Ingredienser
- 100 gram sorte oliven - enten kalamata eller helt klassiske sorte oliven uden sten
- 8 stk. solttørede tomater(i olielage)
- 1 fed hvidløg
- lidt salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde
- Blend oliven med soltørrede tomater.
- Tilsæt hvidløg og smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt af olien fra tomatlagen eller alm. god olivenolie, hvis tapenaden skal være lidt mere lind.
Tapenade uden ansjoser
Nogle er til dem – andre er slet ikke. Ansjoser. Men måske har netop du en svaghed for ansjoser. Og så vil jeg sige dig én ting. Det kan du sagtens tilsætte. Ansjoser er ren umami, pga. det høje saltindhold. Men da jeg serverer en tapenade med soltørrede tomater, for både store og små undlader jeg.
Jeg laver min tapenade uden ansjoser, men har du en absolut svaghed for den lille salte fisk kan du sagtens tilsætte en enkelt til den her opskrift på tapenade. I så fald bør salt undlades, da ansjoser er så salte i sig selv.
Du vil måske være interesseret i en af disse opskrifter:
0 kommentarer