Cremet og lækker hummus

Den bedste hummus er cremet, lækker og ikke for sød. Den smager skønt bare som den er, men allerbedst i et pitabrød med masser af grøntsager og måske en lækker dressing med mynte. 

Hummus er en børnevenlig ret(ihvertfald herhjemme) og sammen med falafler er det en af de retter der gerne er på menuen på kødfri dage.

Vi er (som familier er flest?) glad for kød ala okse-grise-og- kyllingeretter. Dog er der begyndt at snige sig dage ind, hvor kød ikke indgår som en del af menuen.

Hummus er så nemt og hurtigt, når blot man sørger for at have en dåse kikærter på lager. Det med at huske at lægge kikærter i blød. Det glemmer jeg sgu`! Jeg er meget lidt tjekket! 🙂

En hummus skull være så ganske cremet, så er den mere børnevenlig. Klumper? Nej tak.

Sådan laver du den bedste hummus

den bedste hummus

Den bedste hummus

den bedste hummus

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter(eller kogte hummus-husk iblødsætning i min 10 timer)
  • 1 stk. citron(saften heraf)
  • 1 fed hvidløg(revet)
  • 1,5 spsk. tahin(sesampasta)
  • 1,5 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • ca. 4 spsk. vand(for den rette cremede konsistens)
  • smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber)

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienser sammen. Du kan tilsætte lidt ekstra vand for en mere cremet konsistens. TIlfører du ekstra olie for en mere lind hummus, kan den blive for tung.

Om kikærter:

Kikærter hedder også garbanzobønner.

Kikærter er masser af fibre og proteiner(det er derfor en god erstatning for kød for vegetarere)

Kikærter smager af en blanding af nødder og ærter.

Kikærtemel er godt at bage i og er ofte brugt i det indiske køkken.

Kikærter kan bruges i så mange retter:

F.eks. i denne salat: Indisk-inspireret spidskålssalat

Eller hvad med som de her ristede kikærter, som er god som en sund(ere) snack

ristede kikærter med paprika

 

De aller bedste hilsner fra mig 🙂

 

Follow:

2 Comments

    • Benedicte
      Forfatter
      30. september 2019 / 22:31

      Tak! Det er den.
      Prøv selv 🙂 Hilsen Benedicte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.