Du får her en opskrift på pølsehorn og samme dej, som kan bruges til kanelsnegle. Der har listet sig en del havreklid ind i dejen, så maven får lidt at arbejde med.
Det er en win-win denne her opskrift for du får en dej, som er fyldt med fibre, men stadig den klassiske saftige og bløde dej. Jeg bruger samme basisdej til både pølsehorn og kanelsnegle, så er der både lidt til ungernes madpakker/aftensmaden og søde, bløde kanelsnegle til den søde tand. Den kommer her:
Opskrift på pølsehorn og kanelsnegle
50 gram gær
1 æg
ca. 30 gram blødt smør eller ca. 3 spsk smagsneutral olie
2,5 dl minimælk eller anden mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
100 gram havreklid
440 gram hvedemel(jeg brugte ølands-hvedemel, men andet går ligeså godt)
- Opløs gæren i mælken. Tilsæt havreklid, salt og sukker
- Nu rører du hvedemel i og ælter.
- Lad dejen hæve til knap dobbelt størrelse – ca. 30 minutter.
- Nu laver du det du synes. Enten én af hver eller både/og.
Kanelsnegle(ca. 16 stk):
Rul dejen ud, smør remoncen på og rul. Sæt sneglene tæt i en bageform.
Bag i ca. 10 minutter på 180 grader.
Remonce:
100 gram smør, 100 gram farin og 1 tsk. kanel.
Opskrift på pølsehorn:
Pølsehorn(ca. 16 stk. ved brug af hele dejen):
Rul lidt brød rundt om en pølse.
Bag på ca. 200 grader i ca. 12 minutter.
I en stor børnefamilie som vores er der ofte gang i bageriet. Kanelsnegle og pølsehorn er noget af det vi laver allermest. Jeg har ikke tal på hvor mange pølsehorn der er blevet produceret her igennem tiderne! Det er mange gange.
Står du med en børnefødselsdag er det bare så smart, at man kan servere både maden og kagen ud fra samme grunddej. Med masser af gnaskegrønt til pølsehornet og bagefter frisk frugt serveret med kanelsnegle(og måske en lille godtepose) tror jeg alle børn blir´glade og tilfredse?
Her kan du finde andre opskrifter på både kanelssnegle og pølsehorn her på madbloggen:
https://benedictesmad.dk/laekre-kanelsnegle/
https://benedictesmad.dk/poelsehorn-med-rugmel/
Mangler du inspiration til lækkert brødværk, synes jeg at finax har en god hjemmeside…
0 kommentarer