Ovnbagte beder hører efterår og vinter til herhjemme på matriklen. Det er gode sager!
Jeg er vilde med alle former for beder. Røde beder, gule beder, lyserøde beder, stribede beder osv. Allerfinest er de i rå tilstand, farverne står knivskarpe. Smagen er dog allerbedst, når de er tilberedt. Der smager de aller bedst. Det er ultra nemt tilbehør til stort set alle former for retter.
Og sådan gør du:
Ovnbagte beder
ovnbagte beder
Ingredienser
- 700-1000 gram blandede beder(alle farver kan bruges)
- 3 spsk. olie
- salt/peber
- Evt. tørret timian eller rosmarin
Fremgangsmåde
- Skræl bederne. Skær bund og top af.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn/180 grader varmeluft. Skær i tynde skiver og kom på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom Olie, salt og peber(og evt. rosmarin eller timian over). Sæt i midten af ovnen i ca. 40 minutter.
- Hvis du ønsker bederne ekstra sprøde kan du sætte bagepladen øverst og sætte på grill. Hold øje undervejs, da det går stærkt.
Inspiration til flere opskrifter med tilbehør? De her ovnbagte cherrytomater er absolut vanedannende. Hvilken herlighed :https://benedictesmad.dk/ovnbagte-cherrytomater/
Tip
Hvis du også er vild med rodfrugtechips kan du snildt lave dine egne. Det gør du ved at:
- skære rodfrugterne i ultra tynde skiver. Sprede ud på bagepapir, så de ikke ligger ovenpå hinanden.
- Kom generøst med olie over og top med flagesalt.
- Sæt i ovnen på 100 grader i et par timer. Skru op for fuld varme til sidst i en 5 minutters tid, hvis de mangler sprødhed.
Velbekomme!
0 kommentarer