Farserede porrer er en skøn dansk klassiker. Børnene er vild med frikadeller og jeg er vild med at de indtager grøntsager = win win! Så vi pakker porren ind i frikadellefars og kommer på en bageplade og steger i ovnen. Nemt!

Farserede porrer
Ingredienser
- 500 gram kalv og flæsk eller hakket svinekød
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 1 stk. æg
- 5-6 spsk. hvedemel
- 1 dl mælk
- ca. 3 stk. porrer
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 200 grader. Skyl hver porre og skær i stykker på ca. 7 cm. Kom i en gryde med vand og kog under låg i ca. 5 min.
- Rør fars med salt og peber. Nu mel, æg og mælk. Kom en klump fars i den din håndflade og læg et stykke porrer på. Dæk med lidt ekstra fars. Læg på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen i ca. 20 min. i midten af ovnen.
Mere nem hverdagsmad, som også børnene kan være med til at lave?
At pakke maden i en pakke som de her farserede porrer er en hitter hos børnene. Det er det også, når vi sætter maden på spyd. Så tror jeg lige på, at der ryger både mere grønt og kød indenbords. For inspiration, se f.eks. de her kyllingespyd. https://benedictesmad.dk/moere-kyllingespyd-med-hvidloegssmoer/
0 kommentarer