Ovnristet granola med kokos og kanel

Alt det andet, Brunch

Granola med kokosflager og mandler er en sprød ovnristet musli, som jeg gerne laver en ekstra stor portion af.

På den måde kan der gå en god rum tid inden jeg løber tør igen eller give mig muligheden for at lave fine patent glas, som jeg afleverer til veninder eller kollegaer, som en lille treat! Tør jeg antyde, at det er populært?

Jeg komme en anelse stødt kanel i den her granola og det må du love mig ikke at undlade. Det giver en mild og fin smag, som passer godt til den let  søde kokos. Jeg bruger kokosflager i den her granola. Ikke kokosmel. Det smager bare bedst og giver en god sprødhed.

Granola med kokosflager

Granola med kokosflager

Granola med kokosflager

hjemmelavet granola med kokosflager og mandler. Nyd med mælk eller kom på en portion yoghurt eller skyr
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 10 portioner

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl mandler (grofthakket)
  • 1,5 dl kokosflager
  • lidt flagesalt
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 dl. sirup
  • 3 tsk. peanutbutter - gerne creamy

Fremgangsmåde

  • Fordel havregryn på en bageplade. Vend med grofthakkede mandler, kokosflager, salt og kanel.
  • Smuldr peanutbutter og kom sirup herover, så det er fordelt over det meste.
  • Bages på 180 grader ved varmeluft i ca. 10 minutter - vend det hele og rist færdigt til gylden. Det tager cirka yderligere 5-10 minutter
  • Afkøl og opbevar i en tæt dåse eller pose.

Andre opskrifter

Hjemmelavet granola er det bedste! Jeg takker mig selv og giver mig et klap på skulderen, når jeg har lavet en god stor portion. Så er morgenmaden nemlig nem i op til flere dage. En hjemmelavet en af slagsen med kokosflager og mandler serveret med iskold mælk eller som topping på en portion skyr. Det smager herligt.

Jeg laver gerne den her opskrift på hjemmelavet granola med kokosflager i ovn eller den her Sprød granola  eller den her Granola med peanutbutter.

Hvilken en af dem kan blive din nye favorit?

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Gitte Lindboe

    Hej Benedicte

    Jeg vil elske at lave denne granola
    Men jeg tåler ikke sukker . Har du en ide om hvilken erstatning der vil være god ??
    Bedste hilsner Gitte

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej Gitte,

      Godt spørgsmål. Måske kan honning bruges i stedet. Det er selvfølgelig stadig sukker, men naturligt sukker, om man vil 😊
      Kunne det være et alternativ. Jeg har ikke prøvet med skrin(kunstig sukker). Måske det kunne du?
      Hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest