Granola med peanutbutter – mandler og græskarkerner. Blandingen er helt uimodståelig og smager så skønt, at den hurtigt bliver tømt.
Forestil dig lige…Havregryn vendes med græskarkerner, mandler og peanutbutter. Så vendes peanutbutter og lidt kokosolie i og det hele kommer i ovnen. Ovnen laver så de sprødeste, lækreste flager, som knækkes når det er afkølet. Og 1,2,3 sprød og hjemmeristet granola er klar.
Jeg er tosset med det på en portion skyr, men spiser det lige så gerne med mælk i en skål. Det fungerer fint som en let morgenmad eller til den der lille friske eftermiddagssult!
Skal det prøves? Så er opskriften lige her
Granola med peanutbutter
granola med peanutbutter
Ingredienser
- 7 dl. finvalsede havregryn
- 2 dl. mandler
- 1 dl. græskarkerner
- 1 tsk. stødt kanel
- et nip salt
- 1 dl. sirup(fx. helt alm. sirup fra dansukker)
- 2 dl. smooth peanutbutter
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. kokosolie(smeltet)
Fremgangsmåde
- Kom nødder, gryn og kerner i en skål. Vend grundigt med øvrige ingredienser.
- Kokosolie kan evt. smeltet i et par sekunder i mikroovn, så er det lettere.
- Fordel hele skålens indhold på bagepladen- sådan at hele pladen er fyldt. Bages i midten af ovnen i ca. 15 min på 160 grader ved varmeluft til gylden
- Når pladens indhold er afkølet kan det knækkes fra hinanden i bidder.
- Opbevar i en tæt beholder, fx et stort patentglas eller kagedåse.
Opskrifter på hjemmeristet mysli og granola.
Mysli er noget af det skønneste. Ja, eller granola.
Og forskellen på de to?
Mysliblandinger er ikke ristet. Det er så granola. Enten i ovn eller pande.
Sådan en omgang hjemmeblandet og gerne ristet mysli holder da. Jeg laver gerne en stor portion og kommer så i en stor dåse. Så napper jeg gerne en portion til morgenmad eller tager med på arbejde i et lille glas. Så spiser jeg det som slik! Du ved til den lille sult. Åh, det er skønt jo. Deler med mine kollegaer? Ja, det gør jeg også. Og børnene derhjemme. Selvfølgelig. Tør jeg antyde at sådan en portion hjemmeristet granola med peanutbutter hurtigt bliver spist? (Nu er du advaret 🙂
Mere inspiration
0 kommentarer