Der er en rigtig ægte opskrift på et gult påskebrød klar her hos mig. De her påskebrød uden æg får den fineste farve. Du får fire store runde brød ud af portionen, så du kan snildt halvere mængden, hvis du ikke kan spise så meget! Eller du kan sende halvdelen i fryseren og blot tage op efter behov. Påskebrødet smager forøvrigt godt halveret/ristet og med et generøst smørlag! Syndigt, men godt.
Påskebrød uden æg
50 gram gær
5 dl kærnemælk
1 dl. varm vand
3 spsk. olie
Gul frugtfarve(Jeg brugte 1 spsk. fra dr. otker. http://www.droetker.dk) (Du kan alternativt bruge gurkemeje)
1 tsk. groft salt
1 spsk. sukker
ca. 1 kg hvedemel
- Opløs gæren i kærnemælken og det lune vand.
- Tilsæt olie, sukker og salt.
- Rør nu hvedemelet i. Hold lidt tilbage, måske skal du bruge lidt mindre mel.
- Rør nu den gule frugtfarve i til du synes farven er fin. Ælt i hånden eller på maskine.
- Lad dejen hæve i ca. 30-40 minutter under viskestykke.
- Slå dejen sammen og lav fire klumper.
- Hver dejklump deles i tre. Lav en lang fletning, som du sætter sammen.
- Sæt på bageplade og sæt gerne en form ind i midten, så er du sikker på at der kommer et hul i midten også efter bagning.(jeg brugte de små ramakiner fra pillivuit, da de kan tåle varme)
- Sæt til at hæve ca. 30 minutter.
- Pensl gerne med lidt mælk eller fløde(det giver fin skorpe)
- Sæt ovnen på 180 grader og bag enten to plader af gangen eller én af gangen. Der er plads til to brød pr. plade. Bag i ca. 30 minutter.
- Når brødet er let afkølet kan du tage glasskålen ud af brødet.
Brødet smager godt, som det er når det er nybagt.Helt perfekt på påske-frokost-bordet. Du ved til at slutte påskefrokosten af med, med ost osv… Men du kan f.eks. Også servere det som tilbehør til suppe. Du kan riste det og spise det som hyggelig morgenmad eller eftermiddagssnack.
Går du påskeamok derhjemme ku´det jo være, at denne her påskekage med kokos var noget? https://benedictesmad.dk/saftig-paaskekage-med-kokosmel/
påskebrød uden æg
Jeg tog lidt dej fra og lavede som almindelig fletbrød.
0 kommentarer