Der er en rigtig ægte opskrift på et gult påskebrød klar her hos mig. De her påskebrød uden æg får den fineste farve. Du får fire store runde brød ud af portionen, så du kan snildt halvere mængden, hvis du ikke kan spise så meget!
Eller du kan sende halvdelen i fryseren og blot tage op efter behov. Påskebrødet smager forøvrigt godt halveret/ristet og med et generøst smørlag! Syndigt, men godt.
Påskebrødene indeholder ingen æg, for dem der enten er allergiske eller hvis du blot står og mangler det. For en gylden og pæn overflade kan påskebrødende pensles med enten fløde eller mælk inden bagning.
Påskebrød uden æg
påskebrød uden æg
Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl kærnemælk eller alm mælk - køleskabskoldt
- 1 dl varm vand
- 50 gram blødt smør
- 1 nip salt
- 2 tsk sukker
- 900 gram mel - måske lidt mere men hold igen
- 1 spsk guld frugtfarve
Fremgangsmåde
- Opløs gær i kærnemælken og det lune vand. Tilsæt nu mel, smør, sukker og salt. Hold lidt tilbage med delmængde. Dejen skal være let fugtigt og ikke virke tør. Ælt i hånden eller på maskine.
- Rør gule frugtfarve i til du synes farven er fin. Lad dejen hæve i ca. 30-40 minutter under viskestykke. Lad dejen hæve i ca. 30-40 minutter under viskestykke.
- Slå dejen sammen og lav fire klumper.Hver dejklump deles i tre. Lav en lang fletning, som du sætter sammen. Sæt på bageplade og sæt gerne en form ind i midten, så er du sikker på at der kommer et hul i midten også efter bagning.(jeg brugte de små ramakiner fra pillivuit, da de kan tåle varme)Sæt til at hæve ca. 30 minutter.
- Pensl gerne med lidt mælk eller fløde(det giver fin skorpe)Sæt ovnen på 180 grader og bag enten to plader af gangen eller én af gangen. Der er plads til to brød pr. plade. Bag i ca. 30 minutter.Når brødet er let afkølet kan du tage glasskålen ud af brødet
Brødene tilsættes guld farve, men det er jo ikke streng nødvendigt. Brødene kan ligeså også sagtens serveres, formet som helt almindelige brød, men selv synes jeg at det er hyggeligt at lave dem lidt specielle til påskebordet.
Brødet smager godt, som det er når det er nybagt. Helt perfekt på påske-frokost-bordet. Du ved til at slutte påskefrokosten af på? Måske med ost og marmelade. Men du kan f.eks. også servere det som tilbehør til forårets lette suppe. Du kan også riste det og spise det som hyggelig morgenmad eller eftermiddagssnack.
Går du påske-bage-vild derhjemme(?) kunne det jo være, at denne her påskekage med kokos var noget?
https://benedictesmad.dk/saftig-paaskekage-med-kokosmel/
0 kommentarer