saftig påskekage med kokosmel

Blomsterne pibler frem af sneen, ja selv igennem de store mudderbunker vi har liggende alle vegne på grund af vores store haveprojekt. Der dukker  de fineste små  erantis, vintergækker og skud af krokus op. Lige til at blive glad i låget af.

Vinteren har da været ekstrem lang eller hva´? Altså den har hverken været fugl eller fisk. Havde vi så bare haft sne og frostgrader, men næ nej. Gråt i gråt har det været. Nu må det være slut. Slut!

Men påsketid det er det ved at være og det varsler forårets komme. Det er lige dejligt hvert år. Så ved man at foråret og sommeren er på. Påskedagene kan være lige de dage, hvor man mærker den der rigtige varme. Den varme hvor solen faktisk kan varme igennem en, sådan helt ind i knoglerne. Skønt, ikke?

Når de første solstråler skal nydes i påsken er det da skønt med en nem og saftig påskekage. Kokos er med til at gøre den saftig. Gul frugtfarve giver påskefarven. Gul glasur, Ristede kokosflager og chokolade æg giver påske stemning.

Opskriften kommer her:

De første vintergækker vrider sig op af jorden- midt i vores “byggerods-vi-bygger-have-om”-projekt.

 

Saftig påskekage med kokosmel

140 gram blødt smør

200 gram rørsukker (eller almindelig sukker)

2 æg

125 gram hvedemel

1,5 tsk. bagepulver

2 tsk. vanillesukker

1 dl. mælk

5 spsk. kokosmel

Evt. lidt gul frugtfarve i dejen.(ca. 2 tsk flydende frugtfarve)

Sådan laver du påskekage med kokosmel

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Rør æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt nu det bløde smør. Pisk.
  • Vend mel med bagepulver, kokosmel og vanille .
  • Tilsæt skiftevis med mælken ned i sukkermassen.
  • Pisk.
  • Hæld i en springform(eller anden form) og bag 45 minutter på 180 grader.
  • Den er klar, når den ikke er svampet, men blot fast, når du trykker den på midten.
  • Når den er afkølet kan den pyntes med glasur, ristede kokoschips og påskeæg.

Glasur:

Flormelis

Vand

Gul frugtfarve

Pynt:

Ristede kokoschips ( jeg købte mine i Irma fra http://biogan.dk)

Chokoladeæg(de fine du ser på siden af kagen er fra Frellsen chokolade http://Frellsen.dk)

Skulle kage-bage-lysten toppe derhjemme kan jeg anbefale den her æblekage, som bages med makroner på toppen. Det er en anderledes måde at lave æblekage på. Ja, og så er det faktisk også en af mine mest læste opskrifter på nettet! Se link: https://benedictesmad.dk/bagt-aeblekage-med-makroner-og-mandler/

Follow:

4 Comments

  1. Birgitte aasberg
    18. marts 2018 / 21:05

    Hvor er den flot. Den kan man næsten ikke lade være at lave.

    • Benedicte
      Forfatter
      19. marts 2018 / 12:46

      Tak Birgitte. Jo, blev faktisk ret så fin. Og så er den nem at dekorere – også for mig der ikke er så “krea-deko-agtig”… :o)
      Kærlig hilsen Benedicte

  2. Birgitte aasberg
    1. april 2018 / 21:01

    Fik den også lavet og den smager super godt. Tak for inspiration.

    • Benedicte
      Forfatter
      2. april 2018 / 14:39

      Selv tak. Jeg bliver altid så glad, når mine opskrifter kan bruges….
      Stor hilsen fra mig :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.