Pizzadej med pizzamel – vores nemme grundopskrift på pizza, som bare holder. Igen og igen. Sørg for at have en pose pizzamel i skabet og revet mozzarellaost i fryseren, for så er det altid nemt og muligt at lave børnenes(og de voksnes) foretrukne livret. Pizza! Sæt en god times tid af, så dejen kan nå at hæve og fyld så ellers på med familiens favoritfyld.

Jeg kører gerne den vegetariske udgave, mest fordi jeg elsker varme grøntsager og børnene foretrækker en med salami eller pepperoni eller skinke. Dog vil jeg anbefale dig, at komme salami på din hjemmelavede pizza. Salami er de tynde skiver, som man ofte serverer til en gang tapas og ligger i pakker a´ ca. 100 gram. De kan købes i alle supermarkeder.  Det smager skønt og helt anderledes lækkert end de pepperoniskiver, man kan købe i kæmpepakker. Salamien minder meget om den pølse, man typisk vil få på pizzaen, når man er i Italien og bestiller…. Pizza med salami!

Er det en ren vegetarisk topping på en pizzamed pizzamel, vil jeg sørge for at grøntsagerne er i ovnen, i pizzaens fulde bagetid. Er det derimod salami eller skinke, kan du vente med at komme på ost og kød på halvvejs under bagetiden. så slipper du for at det branker og bliver for mørkt.

Skal osten på ovenpå fyldet eller nedeunder fyldet?

Klart nedenunder. Det står klart efter mange gange med en halv afbrændt hage, når osten ryger af i store flager og brænder sig fast… AV!

 

pizzadej med pizzamel      pizzadej med pizzamel

På billedet til venstre er en vegetarisk udgave af min pizzadej med pizzamel. Jeg har toppen den med skiver af squash og peberfrugt, en smule tomatsauce, revet ost og oregano.

Børn i køkkenet:

Når der er pizza på menen er det oplagt, at sætte børnene igang med at  lave deres egen pizza. Det er utrolige mængder mad der bliver indtaget, når barnet selv har været med til at lave deres mad.

Pizza med pizzamel

Sprød pizzadej med pizzamel
Print opskrift Pin opskrift
1 time 15 minutter
Antal: 2 pizzabunde

Ingredienser

  • 2 dl lunken vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk. grodt salt
  • 1 spsk. god olie
  • 280-300 gram pizzamel

Fremgangsmåde

  • Hæld vand i en skål og kom gær i.
  • Tilsæt salt og lidt af melet. Tilsæt nu mel og olie til en smidig dej.
  • Lad den hæve under et klæde i en time. Den hæver nu til dobbelt størrelse.
  • Varm ovnen helt op til 250 grader.
  • Form to pizzabunde - eller alternativt én stor pizzabund. Kom måske lidt mel på fingrene, hvis dejen er meget klæg og svær at arbejde med. Læg bunden på et stykke bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen, så den bliver gennemvarm.
  • Kom tomatsovs over pizzabunden og vend forsigtigt bagepapiret over på bagepladen og sæt i ovnen i ca. 10-15 min.
  • Du kan vælge enten at komme fyldet på fra start eller vente og gør det halvvejs afhængig af type af fyld du vælger.

Pizzadej med pizzamel

og hvad er det der pizzamel egenligt for noget:

Hvad er pizzamel?

Pizzamel er er mel, hvor man typisk blander  forskelllige melsorter med et højere indhold af gluten. Det er med til at give den seje og sprøde krumme, som er kendetegnet for en god og klassisk pizza. Pizzamel findes i forskellige mærker, men kendetegnet for dem er det høje indhold af protein, som giver en tynd og sprød bund, som samtidig kan bære fyldet.

Fyld til en hjemmelavet pizza

Er du til den vegetariske udgave af en pizza eller sværger du en mere klassisk pizza med salami/pepperoni? Se min lille video nedenfor, som viser hvad vores pizzaer typisk indeholder:

 

Lignende opskrifter:

kylling med pepperoni ala pizzastylePizzatid!

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Anita

    Hej,
    Du mangler at skrive, hvornår olien skal i 😉

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest