Rabarber chutney

Alt det andet

Rabarber chutney. Få en dejligt opskrift lige her. En chutney som er særdeles velegnet til ostebordet, tapasbordet eller som tilbehør til en dansk klassiker, som helstegt kylling med kartofler, agurkesalat og rabarberkompot.

Total nostalgi og minder om dengang måltiderne var enkle, sunde og velsmagende, sådan uden de store dikkedarer. Men det holder og en omgang chutney kan laves på kort tid og kræver ikke et fyldt køkkenskab.

 

 Rabarber chutney

Rabarber chutney

Rabarber chutney

Nem og let spicy chutney med rabarber. Godt som tilbehør til fjerkræ, oste og okseretter.
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 4 spsk. god olivenolie
  • 400 gram rabarber( i små stykker)
  • 1 mildt løg(ex. salatløg, rødløg, skalotteløg)
  • 1 fed hvidløg( i små tern)
  • 3 tsk. revet ingefær
  • 0,5 -1 tsk. tørret chili
  • 1 tsk. karry
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  • Varm olie i en gryde. Kom rødløg ved og vend et minuts tid på mellemvarme, til de er let gennemsigtige. Kom de øvrige ingredienser heri, men hold igen med 100 gram hakkede rabarber. Dem tilfører vi til sidst for lidt ekstra bid.
  • Kog blandingen op og lad det simre under låg i 8-10 min. Rør undervejs
  • Kom de sidste 100 gram i chutneyen og lad det simre yderligere 5 min. under låg.
  • Kom på rene glas og opbevar på køl.

Rabarber, som i øvrigt er en grøntsag og ikke en frugt, som mange antager, er noget af det bedste! De taknemmelige stængler vokser op af jorden år efter år og de er absolut noget det mest værdifulde jeg har i min have. De lækre grøn-røde stængler kan bruges i både det søde og det salte køkken og det er da intet mindre genialt, ikke?

De er nemme at arbejde med og kræver ikke en masse af arbejde, da de er så nemme at rengøre og gøre klar til alt fra kager til en rabarber chutney som den her. Jeg gør gerne det at jeg hiver en masse op, skyller, skærer i små skiver og fryser ned. Så er det nemt hele året rundt at lave lækre hjemmelavede retter med rabarber.

Rabarber chutney

Ingredienser til en gang rabarber chutney

Andre opskrifter som du kunne være interesseret i

Rabarberrelish,(smager også skønt til kylling)

Nem agurkesalat(på 10 min.)(fordi den holder til en klassisk ret som helstegt kylling med nye kartofler og rabarber chutney)

Mange hilsner fra Benedicte 

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest