Rabarber ispinde

Børnefester, Is

Rabarber ispinde – læskende sommerlige ispinde med rabarbersaft og bær.

Såre simpel opskrift, som tager sådan cirka 2 minutter at lave, men gør det noget? Herhjemme bliver de spist i stor stil, når solen står højt på himlen. De er nemlig dejlig friske i smagen og læskende på samme tid.

Jeg kommer blot rabarbersaft, jordbærskiver og lidt citronsaft i hver plasticbeholder. Det er næsten for nemt til egenligt at være en opskrift, for det tager jo ingen tid. Og sagen er jo den at is er godt i sommervarmen og det kan derfor godt blive til mange is herhjemme på matriklen. Is af forskellig art og indhold. Nogle bedre end andre.

De her rabarber ispinde ved man hvad indeholder og så tager de jo ikke to minutter af din tid at fylde. Har du ikke friske jordbær på lager kan du sagtens bruge frosne. For isen kan jo naturligvis også nydes i vinterhalvåret 🙂

Rabarber ispinde    Rabarber ispinde

Rabarber ispinde

Rabarber is

Læskende sodavandsis med rabarber
Print opskrift Pin opskrift
6 timer

Ingredienser

  • koncentreret rabarbersaft(enten hjemmelavet eller købe saft)
  • friske eller frosne jordbær
  • citronsaft

Fremgangsmåde

  • Kom rabarbersaft i en isbeholder, kom lidt frisk citronsaft i hver beholder(lidt under en teskefuld i hver)
  • Skær jordbær i skiver og kom ca. 3-4 skiver i hver beholder. Frys.

Rabarber is

Jeg har ikke skrevet bestemte mål på i opskriften. Jeg kender ikke størrelsen på den beholder du benytter, ej heller hvor mange du har. Men det er så over nemt og kan ikke gå galt, for der er jo ikke direkte mål på rabarber ispindene.

Du kan sagtens bruge købt rabarbersaft, hvis du ikke har lavet egen hjemmelavet saft. Jeg har så mange rabarber i haven og laver gerne saft af dem, da det er så nemt at lave selv. Jeg bruger den her opskrift, når jeg laver hjemmelavet rabarbersaft: Rabarbersaft.

Jeg tænker også du kan fylde isene med en anden slags saft, det har jeg dog ikke prøvet selv. Endnu. Men tænker at hyldeblomst vil være rigtig velegnet også- den er tilpas sød og frisk i det. Husk blot at det er koncenteret saft vi bruger til isen. Ikke en der allerede er fortyndet med vand.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest