lækker sukkerfri rabarberkage med crumble

Det er opskrift på rabarberkage uden sukker på bloggen. For det er jo rabarbertid- ja det er. De skønne rød-grønne stængler vokser der-op-af….!

Kan man det og ja det kan man! Altså bage en god kage uden raffineret sukker. Og den smager godt til og med. Og det er da for lækkert, at man kan få lov til at sætte tændenerne i de  lækre, sprøde og røde stængler og nyde dem som en sød dessert uden sukker.

Opskriften rækker til 3  portionsskåle, men du kan også bruge et mellemstort tærtefad i stedet.  Sådan gør du:

rabarberkage uden sukker

Ingredienser

  • ca. 2 stængler rabarber(mellemstore)
  • 1 tsk sukring gold
  • 1 dl havregryn(eller en blanding af havregryn og quinoa)
  • 0,5 dl mandelmel
  • 2 spsk blødt smør
  • 1 tsk kardemomme

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 200 grader. Skær rabarberne i mindre stykker og læg dem i fadet( eller skålene)

    Sæt skålene med rabarber ind i ovnen i 10 minutters tid. Tag ud. I mellemtiden blander du sukrin, havregryn, mandemel, blødt smør og kardemomme. Fordel massen over de  varme rabarber og sæt tilbage i ovnen. Bag i ca. 20 minutter til dejen er blevet gylden og sprød.  Jeg spiser den med enten græsk yoghurt, alm. yoghurt eller flødeskum til. Jeg vender gerne lidt vanillepulver i. Bare lidt.  Det er godt.

Rabarberkage uden sukker

Perfekt til dig, hvis du gerne vil lave en let sød dessert, som ikke er fyldt med sukker.

Sukrin gold er et sødemiddel/sødestof baseret på bla. steviol-glykosider. Jeg køber normalt min i den lokale helse butik, men jeg ved at helsehelse også forhandler den, hvis du vil have den bragt til dørs:o)  (Reklamelink) https://www.helsehelse.dk

Skulle du få lyst til lidt mere rabarber-kokkerering, for skønt det smager det jo, er det bare om at kigge herinde i mit madunivers. Jeg har mange yndlingsopskrifter på rabarbermad, men tror min absolut favorit rabarberting på være rabarbersaft. Det er for nemt, da du blot grovskærer rabarberne, koger dem ud med vand i en gryde- filtrerer saften fra, som du koger op igen med sukker og eventuelt vanille. Det er så lækkert og læskende. Sødt og friskt på samme tid.

Opskriften linker jeg til her, hvis du skulle få lyst https://benedictesmad.dk/den-bedste-rabarbersaft/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.