Bagt kartoffelmos af en rest kartoffelmos

Alt det andet

En  rest af kartoffelmos kan nemt laves til en ny og frisk portion gratineret  kartoffelmos. Sådan gør du, hvis du har en rest kartoffelmos og vil lave den om til en ny portion kartoffelmos i ovn – gratineret med rasp og ost.

Rest af kartoffelmos – gratineret kartoffelmos

Det er altid lidt svært at beregne hvor mange mængder der skal laves af kartoffelmos. For generelt synes jeg der bliver spist en større portion kartofler, når de laves til kartoffelmos. Det efterlader derfor også nogle gange rester af kartoffelmos. En portion man da ikke vil smide ud, vel?

Men en portion kartoffelmos kan sagtens laves om til en ny og lækker omgang kartoffelmos, når blot det laves på den måde, hvor det gratineres med en smule ost og rasp inden fadet kommer i ovnen. Det smager virkelig dejligt og glæden er stor, når man kan hive gryden med kartoffelmos frem fra køleskabet og lynhurtigt lave det til en portion der bliver spist med størst velvære af hele familien. Se det er lig noget for mig. Nem mad og minimering af madspild.

Sådan laver du en portion gratineret kartoffelmos af en rest af kartoffelmos

Bagt kartoffelmos af rester

Sådan laver du en rest af kartoffelmos om til en ny og lækker ovnbagt gratineret kartoffelmos
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg. kartoffelmos(rest af kartoffelmos af ca. 1 kg)
  • 2 stk. æg
  • salt og peber
  • 1 tsk. revet muskatnød(kan undlades)
  • 1 dl. revet cheddar eller mozarellaost
  • 1 dl. rasp.
  • 6-8 små smørklatter

Fremgangsmåde

  • Rør den færdige kartoffelmos med 2 stk. æg og krydr med salt og peber og evt. revet muskatnød.
  • Smør olie i et onfast fad og kom kartoffelmosen heri.
  • Drys med først ost og dernæst rasp.
  • Kom små klatter af smør over og sæt i en 200 grader forvarmet ovn(180 grader varmeluft)i ca. 40 min. til retten er gennemvarm.
  • Tip 1. for en ekstra sprød og gylden overflade kan fadet sættes under grill et par minutter. Men hold øje. Det går stærk.
  • Tip 2. Du kan sagtens tilsætte diverse krydderier i mosen inden den gratineres. Du kan variere i følgende. hakket puløg, persille, barbecuekrydderi, tørret hvidløgspulver.

Kartoffelmos i ovn

I weekenden havde vi besøg af af gode venner. og det var som om at vinteren faktisk kom. Netop i lørdags. Det ruskede og blæste og da vi gik en tur inden middagsmad, var vi nærmest ved at blæse omkuld, da vi rundede furesøen. Det var pludseligt blevet så hamrende koldt. Og se så blev jeg ganske tilfreds over mit valg af menuen. For vi fik den her omgang mørbradgryde og det var helt passende på sådan en kold lørdag.

Mørbradgryden spiste vi sammen med en god portion kartoffelmos. Og det havde jeg så lavet meget af. Lige vel rigeligt om man vil. Men sagen er den at der jo helst ikke må mangle noget mad og sådan noget med at beregne mængder er ikke min styrke. Jeg laver rigeligt. Nok. Måske for meget?

Og så var det så ganske rart, at kunne spise rester af både mørbradgryden og kartoffelmos dagen efter. Kartoffelmosen blev vendt med æg og krydret. Hernæst i ovnen med en smule rasp, revet ost og lidt smørklatter.  Det var det.  Så var der tid til alt det andet der også skal nåes på sådan en kølig søndag. Højtlæsning af Axel, gåture med Axel, håndboldkamp, lektielæsning, søndagsfilm….

 

Rest af kartoffelmos

En opskrift på en rest af kartoffelmos. Sådan får du en rest af en portion kartoffelmos lavet om til en frisk portion kartoffelmos med ost og æg

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest