Rød linsesuppe

Rød linsesuppe er noget af det der kommer på dagens menu, når vi holder kødfri dag. Med pasta på toppen eller et godt brød til er vi alle, både store og godt tilfredse. Da der er røde linser i, får suppen en fin farve og det er jo ikke så skidt, da vi også spiser med øjnene, ikke?

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 200 gram røde linser
  • 1 stk. mellemstor bagekartoffel(i grove tern)
  • 2 stk. mellemstore løg(grofthakket)
  • 4 fed hvidløg(finthakket)
  • 3 spsk. olie
  • 3 stk. mellemstore gulerødder(skrællet og skåret i skiver a´ca. 1 cm)
  • 1 stk. grøntsagsboullion
  • 1 liter vand
  • 1 dåse hakkede tomater
  • smages til med salt og peber

Sådan gør du

  1. Varm lidt olie i en gryde. Kom løg, hvidløg, gulerødder og kartofler heri. Vend rundt et par minutter på mellemvarme. Tilsæt nu linser, boullion, vand og hakkede tomater. Kom låg på og kog i ca. 15 min. til grøntsagerne er møre. 

  2. Med en stavblender eller foodprocessor blender du til en suppe. Hvis du ønsker en mere lind suppe kan du tilsætte lidt mere vand. Server med creme fraiche på toppen(og måske lidt tørret chili) og et godt brød til. 

Tip

Jeg koger gerne pasta til suppen. Det synes børnene er et hit. De kan godt finde på, at vende retten “lidt på hovedet” og spiser pasta med linsesuppe på. Det gør ikke noget. Det vigtigste er at de smager på den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.