Rød linsesuppe er noget af det der kommer på dagens menu, når vi holder kødfri dag. Med pasta på toppen eller et godt brød til er vi alle, både store og små  godt tilfredse. Da der er røde linser i, får suppen en fin farve og det er jo ikke så skidt, da vi også spiser med øjnene, ikke?

En rød linsesuppe kræver ikke så mange ingredienser og den får masser af fylde og smag. Det giver et mættende måltid. Det er lidt en ekstra bonus, da jeg lige har skulle overbevise børnene om, om  kødfri dage nu også er noget, som vi skulle begive os ud i!

Men det er det og det er ret sjovt det med at eksperimentere med de kødfri retter. Hvordan maden kan få masser af smag og mæthed, selvom de ikke har set noget til et stykke kød.

I 2017 viste en ny undersøgelse, at hver fjerde dansker helt undgår kød, fisk og fjerkræ mindst én dag om ugen. Det var så i 2017, gad vide, hvordan det ville se ud i dag 2019 og næsten på vej ind i 2020? Jeg tror udviklingen går ret stærk.

Udviklingen viser, at kød har fået ny status i vores måltider. Tidligere var kød den fineste spise og det var med udgangspunkt i kød, at måltiden blev sammensat. Sådan er det ikke helt mere.  Sundhed og  klimaudfordringer har bla. været med til at give grøntsagerne ny og ekstra værdi.

Og jo, vi elsker da også kød herhjemme. Særlig hakket oksekød har en stor stjerne hos hos alle seks herhjemme. Det spiser vi stadig en del af. I dag spiser vi så bare også meget af alt andet- og andre alternativer.

Anyway, en rød linsesuppe er smager godt og er god at lune sig på i de køligere måneder og er så en af de der alternativer!

rød linsesuppe

rød linsesuppe

Rød linsesuppe

Suppe med røde linser- cremet og dejlig vegetarisk suppe.
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 200 gram røde linser
 • 1 stk. mellemstor bagekartoffel(i grove tern)
 • 2 stk. mellemstore løg(grofthakket)
 • 4 fed hvidløg(finthakket)
 • 3 spsk. olie
 • 3 stk. mellemstore gulerødder(skrællet og skåret i skiver a´ca. 1 cm)
 • 1 stk. grøntsagsboullion
 • 1 liter vand
 • 1 dåse hakkede tomater
 • smages til med salt og peber
 • evn lidt citronsaft

Fremgangsmåde

 • Varm lidt olie i en gryde. Kom løg, hvidløg, gulerødder og kartofler heri. Vend rundt et par minutter på mellemvarme. Tilsæt nu linser, boullion, vand og hakkede tomater. Kom låg på og kog i ca. 15 min. til grøntsagerne er møre. 
 • Med en stavblender eller foodprocessor blender du til en suppe. Hvis du ønsker en mere lind suppe kan du tilsætte lidt mere vand. Og måske lidt citronsaft, når suppen smagens til. Server med creme fraiche på toppen(og måske lidt tørret chili) og et godt brød til. 

 

Retter med linser

Suppe med linser og søde kartofler- den nemme!

linsesuppe

 

Tip

Jeg koger gerne pasta til suppen. Det synes børnene er et hit. De kan godt finde på, at vende retten “lidt på hovedet” og spiser pasta med linsesuppe på. Det gør ikke noget. Det vigtigste er at de smager på den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

 1. Hanne Holmbo

  4 stars
  God, fyldig og cremet suppe, men den mangler syre og krydderier.
  Jeg tilføjer derfor koriander og spidskommen samt en lille knivspids cayennepeber.
  Til sidst smager jeg suppen til med citron.
  Jeg topper suppen med små æbletern, ristede græskarkerner og gerne ristet blomkål i skiver eller i små buketter. Jeg undgår creme fraiche o.l. da jeg gerne vil have et helt vegansk måltid indimellem.

  Jeg tænker, du har udeladt krydderier for at gøre suppen mere børnevenlig.

  Svar
  • Benedicte Thrane

   hejsa

   Tak for beskeden. Dejlig at du synes at den god og cremet. Jo det er bestemt for at servere den for mindre børn, at den er uden for mange krydderier, men jeg skriver chili, da det kan spice den lidt op til den der måtte synes det.
   Super med at undlade creme fraiche hvis du går efter den veganske.Tippet er hermed givet videre…
   hilsen Benedicte😊

   Svar
4 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest